Kρέμα κουβερτούρας με τραγανό μπισκότο, από το Γιώργο Γεράρδο!

Είμαι σίγουρος ότι έχετε καταλάβει πως είμαι φανατικός της σοκολάτας, με κάθε ευκαιρία άλλωστε σας παρουσιάζω σοκολατένιες συνταγές! Είμαι επίσης σίγουρος ότι και τα παιδιά όλου του κόσμου τρελαίνονται για σοκολάτα.

Kρέμα κουβερτούρας με τραγανό μπισκότο, από το Γιώργο Γεράρδο!

Με την ευκαιρία αυτή, σήμερα θα σας μαγειρέψω ένα λαχταριστό γλύκισμα με σοκολάτα για μικρούς και μεγάλους. Η κρέμα από μόνη της είναι ένα σχεδόν αθώο γλυκό καθώς φτιάχνεται με γάλα χαμηλών λιπαρών και δεν περιέχει ζάχαρη. Το μπισκότο βέβαια είναι μια άλλη ιστορία, άρα αν προσέχετε μπορείτε να μην το δώσετε στα παιδιά. Το καλό με αυτή τη κρέμα είναι ότι τρώγεται θαυμάσια ζεστή αλλά και κρύα. Το μπισκότο επίσης ταιριάζει θαυμάσια με παγωτό ή γιαούρτι.

Πάντα φροντίζω να σας προτείνω εύκολες και γρήγορες συνταγές, έτσι λοιπόν με την βοήθεια του K-mix της Kenwood θα γλιτώσετε χρόνο που μπορείτε να τον περάσετε με τα παιδιά σας!

Υλικά
Για την κρέμα
450 γραμμάρια φρέσκο γάλα
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
15 γραμμάρια κορν φλάουρ
1 κουταλιά σούπας μέλι
Μια πρέζα αλάτι

Για το μπισκότο
100 γραμμάρια αλεύρι
90 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
70 γραμμάρια κρύο βούτυρο

Εκτέλεση
Για το μπισκότο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, με την ζυγαριά μετράμε τα υλικά μας και τα τοποθετούμε στον κάδο του K-mix με τις λάμες.

---------------DSC 4613

Χτυπάμε για μισό λεπτό, μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει με υγρή άμμο. Το αδειάζουμε σε ένα ταψί, ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά και το αφήνουμε να παγώσει.

------------------------------------------DSC 4640

Όση ώρα έχουμε το μπισκότο στον φούρνο μπορούμε να ασχοληθούμε με την κρέμα. Βάζουμε το γάλα με το μέλι να ζεσταθεί και διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε λίγο ακόμα κρύο γάλα.

-----------------------------DSC 4622

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε σιγά σιγά το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. Δουλεύουμε το μείγμα μας στη φωτιά μέχρι να πήξει. (προσωπικά χρησιμοποιώ το εξάρτημα με το σύρμα για το K-mix και δεν κουράζομαι καθόλου)

------------------------------DSC 4617

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια. Αφήνουμε ένα δυο λεπτά και ξανά-ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.

---------------------DSC 4626
-------------------------DSC 4633

Η κρέμα μας είναι έτοιμη, την σερβίρουμε ζεστή ή κρύα σε μικρά ποτήρια ή μπολ και γαρνίρουμε με το τραγανό μπισκότο.

--------------------------------------------------------DSC 4646
-----------------------------------DSC 4662

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved