Μυρωδάτα πασχαλινά κουλουράκια, από το Γιώργο Γεράρδο

Μια από τις αγαπημένες μου πασχαλινές αναμνήσεις είναι να βλέπω τη μητέρα και τη γιαγιά μου να ετοιμάζουν τα κουλουράκια. Η γιαγιά μετέφερε τη γνώση της στη μητέρα μου και το σπίτι μοσχομύριζε αφού φουρνίζαμε όλη μέρα ταψιά με κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.

Μυρωδάτα πασχαλινά κουλουράκια, από το Γιώργο Γεράρδο

Οι μικροί μάγειρες πάντα λατρεύουν να πλάθουν με ζυμαράκια και με αυτή τη συνταγή θα έχετε αφράτα και τραγανά, πεντανόστιμα κουλουράκια. Τα παιδιά θα είναι πολύ περήφανα που βοήθησαν, το σπίτι θα μοσχομυρίσει και οι αναμνήσεις θα τα συντροφεύουν για μια ζωή!

Το μυστικό στα κουλουράκια είναι να χτυπήσουμε και αφρατέψουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και με τη κουζινομηχανή Premier Chef της Kenwood αυτό γίνεται παιχνίδι.

Υλικά
750-850 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμμάρια βούτυρο τύπου Κερκύρας σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια ζάχαρη
1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
½ λεμόνι χυμό και ξύσμα
2 μεγάλα αβγά
2 σφηνάκια λικέρ μαστίχα
1 βανίλια
1 κουταλάκι γλυκού Baking powder
Μια πρέζα αλάτι
1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό για να αλείψουμε τα κουλουράκια

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και κοσκινίζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στη κουζινομηχανή της Kenwood για δέκα λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.

---------------------------------------------kouzinomixani

Χαμηλώνουμε λίγο ταχύτητα, προσθέτουμε το ξύσμα, τα αβγά, το χυμό, τη μαστίχα, το baking powder και τη βανίλια. Το μείγμα μπορεί να μοιάζει 'κομμένο' αλλά μην ανησυχήσετε.

-------------------------------------------jusma

Προσθέτουμε τα 750 γραμμάρια αλεύρι κουταλιά - κουταλιά στον κάδο και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

---------------------------------abga

Στο τέλος θέλουμε να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη, αν σας φαίνεται πολύ ρευστή προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο.

------------------------------------SXIMA

Λαδώνουμε τον πάγκο της κουζίνας, τα χέρια μας και των παιδιών και πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα μας αρέσει: πλεξούδες, σαλιγκαράκια ή στρογγυλά.

----------------------------------------------AVGO

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, με απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν, τα αλείφουμε με αβγό και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά.

--------------------------------------PSIMENA

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved