Γρανίτα φράουλα με βανίλια και φρουκτόζη, από το Γιώργο Γεράρδο

Τώρα που διανύουμε τη περίοδο της σαρακοστής βλέπω πολλές συνταγές για νηστίσιμα γλυκά, που μπορεί να μην περιέχουν αβγά ή γαλακτοκομικά, αλλά έχουν πολλές θερμίδες από άλλα λιπαρά ή ζάχαρη.

Γρανίτα φράουλα με βανίλια και φρουκτόζη, από το Γιώργο Γεράρδο

Κατά τη γνώμη μου είναι ευκαιρία αυτή τη περίοδο να μαγειρεύουμε φαγητά και γλυκά όχι μόνο νηστίσιμα άλλα και πραγματικά υγιεινά.

Η σημερινή συνταγή που σας προτείνω είναι ένα πολύ δροσιστικό παγωμένο γλύκισμα που φτιάχνεται εύκολα, με ελάχιστα υλικά. Δεν έχει καθόλου λιπαρά και φτιάχνεται με γλυκόζη για λιγότερες θερμίδες. Η φρουκτόζη, έχει την ιδία θερμιδική αξία με τη ζάχαρη αλλά είναι πιο γλυκιά και έτσι χρησιμοποιούμε λιγότερη ποσότητα σε κάθε συνταγή. Επίσης έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη άρα είναι ιδανική όχι μόνο για παιδιά αλλά και για διαβητικούς.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη φυσικά απλά διπλασιάστε τη ποσότητα σε 100 γραμμάρια. Μια άλλη παραλλαγή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα σφηνάκι ούζο αντί για βανίλια, το άρωμα του γλυκάνισου ταιριάζει πολύ με τις φράουλες.

Υλικά
½ κιλό φράουλες
60 γραμμάρια φρουκτόζη
1 βανίλια

Τρόπος Παρασκευής
Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και κόβουμε στη μέση.

----------fraoules

Χαράζουμε τη βανίλια και με το μαχαίρι μαζεύουμε τα μαύρα σποράκια.

-----------------vanilia

Βράζουμε για πέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά τις φράουλες μαζί με τη φρουκτόζη, τα σποράκια και το κλωναράκι της βανίλιας.

----------------brasmow

Αφήνουμε να παγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσουν ακόμα πιο πολύ, αφαιρούμε τη βανίλια και πολτοποιούμε το μείγμα στο Multi της Kenwood.

-------------multin

Ετοιμάζουμε τη παγωτομηχανή της Kenwood και καθώς δουλεύει, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα στον κάδο της. Σε 15-20 λεπτά θα έχουμε μια υπέροχη γρανίτα με υπέροχη γεύση φράουλας και άρωμα βανίλιας.

----------------------pagotomixani

Συντηρούμε στη κατάψυξη για δυο εβδομάδες και αν έχει παγώσει πολύ, αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να μαλακώσει λίγο.

----------------------etoimo

Καλή επιτυχία

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved