Νηστίσιμα muffin με μπανάνα και καρύδια, χωρίς βούτυρο ή αβγό, από το Γιώργο Γεράρδο!

Αφού έχουμε μπει πια στη Σαρακοστή, περίοδο της νηστείας είναι ευκαιρία να σας δείξω μερικές συνταγές χωρίς ζωικά λίπη και αβγά. Μπορούμε εύκολα να μαγειρέψουμε λαχταριστά νηστίσιμα πιάτα και γλυκά χωρίς να στερηθούμε τίποτα από γεύση.

Νηστίσιμα muffin με μπανάνα και καρύδια, χωρίς βούτυρο ή αβγό, από το Γιώργο Γεράρδο!

Τα muffin που σας προτείνω σήμερα φτιάχνονται πολύ εύκολα με το k-mix της Kenwood ή και στο χέρι με ένα σύρμα ενώ είναι ένας υπέροχος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε μπανάνες που έχουν μαυρίσει.

Υλικά
2 κούπες αλεύρι φαρίνα
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας αραβοσιτέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
4-5 ώριμες μπανάνες
150 γρ καρύδια
1 πορτοκάλι, χυμό
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. αλάτι
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνουμε καλά 12 φόρμες για muffin. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη, το αραβοσιτέλαιο, το χυμό και χτυπάμε με το K-mix της Kenwood σε δυνατή ταχύτητα για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα μας.

---------mikser

Κατόπιν προσθέτουμε τις μπανάνες αφού τις σπάσουμε λίγο με ένα πιρούνι. Μου αρέσει να μην τις λιώνω τελείως αλλά να τις αφήνω σε κομμάτια, έτσι καθώς τρώμε το κέικ θα βρίσκουμε και λαχταριστά κομμάτια μπανάνας σε μερικές μπουκιές.

----banana

Προσαρμόζουμε στο K-mix της Kenwood τους σπιράλ αναδευτήρες ζύμης. Προσθέτουμε στο μείγμα μας όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, μοσχοκάρυδο, κανέλα, αλάτι, baking powder και καρύδια.

---------karidia

Ανακατευτούμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια ωραία παχύρευστη ζύμη.

---------zumi

Μοιράζουμε τη ζύμη στις φόρμες και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

-------tapsi

Για να βεβαιωθούμε ότι τα muffin μας έχουν ψηθεί καλά, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους . Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα, αν βγει με υγρή ζύμη ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά.

-------mafinetoimo

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved