Η καλύτερη πίτσα φτιάχνεται στο σπίτι, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Ίσως το πιο αγαπημένο εύκολο φαγητό σε ολόκληρο τον κόσμο είναι η πίτσα! Τραγανό ζυμάρι, σάλτσα ντομάτας, λιωμένο τυρί και λαχταριστά υλικά συνθέτουν μια γευστική εμπειρία που ξεπερνά σύνορα και διαφορετικές κουλτούρες.

Η καλύτερη πίτσα φτιάχνεται στο σπίτι, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Και στη χώρα μας λατρεύουμε τη πίτσα, λεπτή η αφράτη, ατομική ή οικογενειακή μας συνοδεύει σε οικογενειακά τραπέζια, στο ποδόσφαιρο, στο παιδικό πάρτι.

Η ετοιμασία μιας πίτσας είναι τόσο εύκολη που είναι κρίμα να μη την φτιάχνουμε στο σπίτι μας. Το μόνο σχετικά δύσκολο είναι το ζυμάρι, αλλά μη τη συνταγή που θα σας δώσω σήμερα και τη κουζινομηχανή της Kenwood γίνεται παιχνίδι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας υλικά και έτσι θα είστε σίγουροι για τη ποιότητα και γεύση. Φυσικά όλα τα παιδιά λατρεύουν τη πίτσα και αν τα βάλετε να σας βοηθήσουν να τη φτιάξετε μαζί είμαι σίγουρος ότι θα ενθουσιαστούν.

Υλικά
Για τη ζύμη
500 γρ αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις
320 ml χλιαρό νερό
3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι

Για τη σάλτσα ντομάτας
2 ώριμες ντομάτες
½ ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τυρί μοτσαρέλα
Μανιτάρια
Σαλάμι

Τρόπος παρασκευής
Τοποθετούμε τον γάντζο στη κουζινομηχανή της Kenwood και τοποθετούμε στον κάδο το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και τη μαγιά.

--------------DS-


Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για δυο λεπτά ώστε να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 6-7 λεπτά ώστε να δημιουργηθεί μια ωραία ζύμη.

------DS

Σκεπάζουμε τον κάδο με τη ζύμη με μια υγρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

------------DS

Για ευκολία, αφήνω τη ζύμη στο φούρνο στους 50 βαθμούς και έτσι έχω πάντα τα ίδια αποτελέσματα.

--------------ikjm

Εν τω μεταξύ, για τη σάλτσα ντομάτας, χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi της Kenwood ώστε να διαλυθούν καλά.

-----------DSC

Όταν πια φουσκώσει ή ζύμη, τη τοποθετούμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, τη ζυμώνουμε ελαφρά για να φύσει ο αέρας και τη χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια.

-------------------DSC

Απλώνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης με τα χέρια μας ή έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα , απλώνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας, σχίζουμε κομμάτια μοτσαρέλα και προσθέτουμε ότι άλλο μας αρέσει.

-------DSC

Προσωπικά χρησιμοποίησα σαλάμι αέρος και μανιτάρια.

---------D-

Ψήνουμε σε πολύ δυνατό προθερμασμένο φούρνο, στους 240 βαθμούς για 8-12 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως μαζί με σαλάτα, λίγη ρόκα για παράδειγμα.

--------------------DS 1

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved