Brownie με σοκολάτα και τυρί κρέμα από το Γιώργο Γεράρδο!

Το Brownie, ένα κλασικό αμερικάνικο σοκολατένιο γλύκισμα, είναι πια πολύ αγαπημένο και στη χώρα μας. Μπορούμε να το απολαύσουμε σε εστιατόρια με παγωτό, να το πάρουμε έτοιμο από ένα ζαχαροπλαστείο ή και το σούπερ μάρκετ. Πραγματικά όμως αξίζει να το φτιάξουμε στο σπίτι.

Brownie με σοκολάτα και τυρί κρέμα από το Γιώργο Γεράρδο!

Τα υλικά του είναι ευρέως διαδεδομένα και τα παιδιά μπορούν να μας βοηθήσουν σε κάθε βήμα. Η συνταγή που σας προτείνω σήμερα όχι μόνο είναι υπέροχα σοκολατένια, αλλά φτιάχνεται και με τυρί κρέμα. Πρόκειται για ένα αναπάντεχο πάντρεμα που συνδυάζει το κρεμώδες τυρί με την ένταση της σοκολάτας!

Υλικά
-Για τη σοκολάτα
125 γρ κουβερτούρα
100 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
3 αβγά
80 γρ αλεύρι
1 κ.σ. κακάο
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. Baking powder
-Για τη κρέμα
150 γρ τυρί κρέμα
2 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλεύρι

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και τοποθετούμε μια βουτυρωμένη λαδόκολλα σε ένα ταψάκι, τετράγωνο ή στρογγυλό. Για τη κρέμα, χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για δύο λεπτά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

-------w-e-r-w-e-r-we-r-w-

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπέν μαρί. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε καλά με ένα σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και το Baking powder.

------------wer-we-r-w-e-r-w-

Μόλις λιώσει η σοκολάτα την ενώνουμε με το μείγμα αβγού και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ώστε να γίνει μια παχύρευστη ζύμη.

----e--rw-e-r-w-e-rw

Απλώνουμε τη ζύμη brownie στο ταψάκι και μοιράζουμε στην επιφάνεια της κουταλιές από το μείγμα της κρέμας.

-----777---7-

Τέλος με ένα μαχαίρι κόβουμε 8-10 γραμμές, ώστε να δημιουργηθεί ένα εφέ 'μαρμάρου'

------455rtyhr---

Ψήνουμε το Brownie για 35-40 λεπτά, αφήνουμε να παγώσει αρκετά και κόβουμε σε κομμάτια. Μπορούμε να το σερβίρουμε σκέτο, με λίγο παγωτό ή με τυρί κρέμα και γλυκό βύσσινο.

--------6yhrt5e5y

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved