Λευκά γλυκά με μέντα και σοκολάτα για τα Χριστούγεννα! Απλά υπέροχα!

Είναι ότι πρέπει όχι μόνο για να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, αλλά και για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας ή στην οικογένειά σας ένα διαφορετικό γλυκό από τα συνηθισμένα.

Λευκά γλυκά με μέντα και σοκολάτα για τα Χριστούγεννα! Απλά υπέροχα!

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι μοιάζουν με μίνι pavlovas, αλλά με λευκη σοκολάτα και μέντα.

Θα χρειαστείτε:

2 μεγάλα ασπράδια αυγών

1/8 κουταλιάς του γλυκού κρέμα

½ κουταλιάς του γλυκού βανίλια

1/8 κουταλιάς του γλυκού αλάτι

¾ κούπας ζάχαρη

1 κούπα κομματάκια λευκής σοκολάτας

1/3 κούπας και 1 ½ κουταλιά της σούπας καραμέλες μέντας ή γλυφιτζούρια σπασμένα σε κομματάκια

Meringues in Bowl 1 square

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε το φούρνο 200 βαθμούς. Χτυπήστε τα αυγά και την κρέμα σε ένα μπολ με μίξερ, μέχρι να πάρει μαλακιά μορφή. Προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι. Βάλτε μια κουταλιά ζάχαρη χωρίς να σταματήσετε το μίξερ και χτυπήστε για ακόμη 15 δευτερόλεπτα. Συνεχίστε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Τελειώνοντας η μαρέγκα θα είναι έτοιμη.

Βάλτε μέσα το 1/3 της κούπας της καραμέλες και τα κομματάκια σοκολάτας. Βάλτε δύο φύλλα μαγειρικής και στις άκρες τους βάλτε μαρέγκα για να κολλήσουν μεταξύ τους. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίξτε τη μαρέγκα, σε στρογγυλά κομμάτια στο χαρτί με μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ρίξτε πάνω τα υπόλοιπα τρίμματα μέντας. Ψήστε μέχρι η μαρέγκα να γίνει ξηρή για 30 – 35 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.

Για να γίνει το αποτέλεσμα ακόμα πιο εντυπωσιακό μπορείτε να θέλετε να λιώσετε σοκολάτα σε μπεν μαρί και να βουτήξετε μέσα το κάτω μέρος κάθε μαρέγκας δημιοργώντας έναν ακόμα πιο εντυπωσιακό γευστικό πειρασμό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved