Τάρτα σφολιάτας με κολοκυθάκια, μανιτάρια και παρμεζάνα, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Οι τάρτες γενικότερα είναι μια πολύ πρακτική λύση για κάθε περίσταση. Μπορούν να είναι αλμυρές ή γλυκές, γίνονται με διάφορες ζύμες και σε αυτές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υλικά που μα περισσεύουν.

Τάρτα σφολιάτας με κολοκυθάκια, μανιτάρια και παρμεζάνα, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Για παράδειγμα το ψητό κοτόπουλο που έμεινε από ένα τραπέζι γίνεται υπέροχο συστατικό μια γέμισης τάρτας. Το καλό επίσης με τις τάρτες είναι ότι αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους, η συγκεκριμένη συνταγή δε, είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και πραγματικά πεντανόστιμη.

Όπως πάντα, η συνταγή αυτή μπορεί να δεχτεί τις δικές σας πινελιές. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κοτόπουλο που προανέφερα, κοτόπουλο ή όποιο άλλο κρέας έχετε ή να βάλετε το τυρί της αρεσκείας σας.

Υλικά

3R43


1 φύλλο σφολιάτας
250 γρ φρέσκα μανιτάρια
250 γρ κολοκυθάκια
150 γρ παρμεζάνα
4 αβγά
3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
Μερικά φύλλα βασιλικού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε πρώτα τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά.

2EE

Κατόπιν προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά ώστε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και αφήνουμε το μείγμα να παγώσει λίγο.

Τρίβουμε στο Multi Mayo της Kenwood τη παρμεζάνα και κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας. Στην υπόλοιπη παρμεζάνα, προσθέτουμε τα αβγά, λίγο αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα.

456HDF

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και με τα δάκτυλα μας φροντίζουμε να 'κάτσει' καλά στα τοιχώματα. Με ένα μαχαίρι κόβουμε ότι περισσεύει.

5645YTGFG

Μοιράζουμε στη ζύμη τα λαχανικά, περιχύνουμε με το μείγμα αβγού, κόβουμε από πάνω το βασιλικό και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα.

56YF

Ψήνουμε στο φούρνο πάνω σε ένα ήδη ζεστό ταψί για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα και να ψηθεί η γέμιση.

AAR3

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved