Despoina’s little stories: «Αγάπη, ύπνος και παιχνίδι!»

Μία φίλη μου γέννησε πρόσφατα και κοντά της θυμήθηκα όλα όσα έζησα κι εγώ με το μωρό μου στο σπίτι τους πρώτους μήνες της κοινής μας ζωής.

Despoina’s little stories: «Αγάπη, ύπνος και παιχνίδι!»

Θυμάμαι το άγχος και την αγωνία για το αν τα κάνω όλα σωστά. Θυμάμαι τις τύψεις και τις ενοχές για το αν είμαι καλή μαμά για το μωρό μου κι αν του αξίζω. Βλέπετε, ακόμη κι αν δεν ήμουν καλή γι' αυτή, δεν είχε τρόπο να μου το πει. Έπρεπε κάθε φορά να μαντεύω τι την ενοχλεί, τι την κουράζει...

Θυμάμαι τον πανικό και τη στενοχώρια κάθε φορά που έβλεπα δάκρυα στα μάτια της κόρης μου. Μέχρι σήμερα δε μπορώ να ξεπεράσω αυτό το φρικτό συναίσθημα που όλες οι μανούλες ζουν καθώς βλέπουν το παιδί τους να κλαίει. Μισώ τον πόνο, τα άσχημα λόγια, τις προσβολές που μπορεί να την πληγώσουν και να την κάνουν να κλαίει... Δε θέλω να βλέπω δάκρυα... Μόνο χαμόγελα και σπινθηροβόλα μάτια!

Έχουν περάσει σχεδόν τρεισήμισι χρόνια από τότε που έγινα μαμά. Δεν είμαι σε θέση να δίνω συμβουλές σε άλλες μαμάδες. Η κάθε μία ξέρει καλύτερα πώς θα μεγαλώσει το μωρό της. Όμως, το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι ότι τα παιδιά, το μόνο που χρειάζονται πραγματικά για να είναι ευτυχισμένα είναι αγάπη, ύπνος και παιχνίδι.

Πρόσφατα η Pampers έκανε μία σημαντική έρευνα που τα λέει όλα από μόνη της. Δείτε τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία σε έρευνα που διεξήχθη. Σε ό,τι αφορά την «αγάπη»:

•Σχεδόν οι περισσότεροι Έλληνες γονείς (99%) δήλωσαν πως είναι πολύ σημαντικό να δείχνουν στο μωρό τους αγάπη και στοργή
•37% των Ελλήνων γονιών δήλωσαν πως η αφοσίωση, ανεξαρτήτως περιστάσεων, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να περιγράψουν την αγάπη τους
•74% δήλωσαν πως συνδέθηκαν με τα μωρά τους αμέσως
•100% ανέφεραν πως τα μωρά μπορούν να αναγνωρίσουν και να ανταποκριθούν στην αγάπη και τη στοργή
•το 72% ανέφεραν πως τα μωρά αναγνωρίζουν και ανταποκρίνονται στην αγάπη και στη στοργή αμέσως

Με αφορμή και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού θα πρέπει όλες μας να δούμε το όλο θέμα πολύ πιο ζεστά. Σταματήστε να ανησυχείτε για το αν θα πάρετε ακριβά δώρα στα παιδιά σας. Φροντίστε μόνο να του δείχνετε την αγάπη σας ολόψυχα, ανεπιτήδευτα και απλόχερα. Τότε μόνο θα έχετε ένα χαρούμενο κι ευτυχισμένο παιδί!

Καλή σας ημέρα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved