Τατουάζ και παιδιά: Ο πιο γνωστός tattoo artist Abe Cooperberg, μιλά στο mothersblog και λύνει όλες σας τις απορίες!

Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς tattoo artists της χώρας μας. Το όνομά του φιγουράρει στις πρώτες λίστες.Από το στούντιό του FETISH INK tattoo-piercing studio έχουν περάσει μεγάλα ονόματα. Ποδοσφαιριστές, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι και μοντέλα.

Τατουάζ και παιδιά: Ο πιο γνωστός tattoo artist Abe Cooperberg, μιλά στο mothersblog και λύνει όλες σας τις απορίες!

Ο ίδιος προτιμά να κάνει ρεαλιστικά σχέδια που έχουν ζωντάνια! Όπως Λουλούδια, πεταλούδες, πρόσωπα. Δεν είναι τίποτε αδύνατο για τον ίδιο καθώς είναι ο μοναδικός tattoo artist που χωρίς το «καρμπόν», σχεδιάζει το σχέδιο κατευθείαν με μελάνι πάνω στο σημείο που θέλει ο πελάτης του. Σαν γονιός, δίνει απαντήσεις σε όλα εκείνα τα ερωτήματα που ενδιαφέρουν ένα γονιό που θέλει να κάνει τατουάζ αλλά και ένα γονιό που το παιδί του, του ζητά απελπισμένα να κάνει τατουάζ το ίδιο!

Συνέντευξη στη Μαργαρίτα Νικολάου

1) Πώς έγινες tattoo artist , πώς ξεκίνησες;
Όταν έμενα στο Βελιγράδι είδα μια αγγελία για ένα σετ αρχάριων για τατου και άπλα πήγα και το αγόρασα! Το πρώτο χρόνο βέβαια ήταν περισσότερο ψάξιμο και πειράματα σε διάφορα ...όπως δέρματα γουρουνιών και τα πόδια μου!

2) Εκτός από ένας πετυχημένος και πιο γνωστός tattoo artist είσαι και μπαμπάς. Εσύ θα επέτρεπες στο παιδί σου να κάνει τατουάζ και πόσο νωρίς;
Νομίζω δε μπορώ να το απαγορεύσω! Απλά θα τον συμβουλέψω όταν έρθει αυτή η ώρα! Εγώ το πρώτο μου το έκανα στα 15 μισό, οπότε πιστεύω από εκείνη την ηλικία και μετά, ναι θα του το επέτρεπα!

3) Υπάρχει γονιός που έχει κάνει τατουάζ και μετά να το έχει μετανιώσει;
Επειδή ρωτάς συγκεκριμένα για γονιό, φαντάζομαι η ερώτηση αφορά σε τατουάζ που έχουν σχέση με την ιδιότητά του! Άρα μιλάμε για τατουάζ ονόματα παιδιών κτλ..οπότε όχι! Από κει και πέρα ο γονιός είναι και όπως όλοι οι άλλοι και σαφώς υπάρχει ένα ποσοστό που θα έχει μετανιώσει κάποια τατουάζ του!

4) Υπάρχει ηλικιακό όριο για να χτυπήσεις τατουάζ σε κάποιον;
Ναι! Νομικά είναι τα 18 έτη. Αν είναι κάτω των 18 γίνεται με συναίνεση γονέα και υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη σε αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.

5) Έχει τύχει να κάνεις τατουάζ σε ανήλικο;
Ναι έχω χτυπήσει σε ηλικίες 16-17 χρονών αλλά πάντα με υπεύθυνη δήλωση όπως είπα και πιο πριν.

6) Οι πιτσιρικάδες που έχουν έρθει για τατουάζ έχουν έρθει με τους γονείς τους μαζί; Έχει συμβεί ποτέ κάποιο τραγελαφικό επεισόδιο;
Ναι.. συνήθως τουλάχιστον η πρώτη επαφή γίνεται με τον γονέα! Μετά στο ραντεβού τους έρχονται και μονοί τους. Όσο για ένα περιστατικό που με ρωτάς, θυμάμαι μια γυναίκα, είχε έρθει με τη κόρη της και κάποιον άλλο συγγενή και όσο η κοπέλα ήταν μέσα και έκανε τατουάζ, η μαμά της έφτασε στο σημείο να τσακώνεται με τον συγγενή της για το τι είναι το τατου και το πόσο σχέση έχει με τα ναρκωτικά και όλα αυτά τα γραφικά που ακούγονται εδώ και πάρα πολλά χρονιά, και όλα αυτά με εμάς να κοιτάμε απλά αμέτοχοι!

7) Πόσο συνειδητοποιημένοι είναι αυτοί που κάνουν τατουάζ; Δηλαδή το κάνουν επειδή το θέλουν ή επειδή προστάζει η μόδα;
Άλλοι αρκετά, άλλοι λιγότερο. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο πολύ μόδα όσο ότι φεύγει το ταμπού σιγά σιγά και μπορούν να πραγματοποιήσουν κάποιο απωθημένο τους. Σαφώς υπάρχει και ένα ποσοστό που το κάνει από μόδα αλλά αυτό είναι καθαρά δικό τους θέμα!

8) Έχεις ποτέ αρνηθεί να κάνεις τατουάζ και για ποιο λόγο;
Αρκετές φόρες! Αν το σχέδιο είναι απαράδεκτο και δε θέλει να το αλλάξει ή αν είναι φασιστικό, ναζιστικό κτλ. Αυτά ήταν πολύ της μόδας τελευταία εξάλλου αλλά ποτέ δεν χτύπησα κάτι τέτοιο.

9) Πες μας γιατί πρέπει να κάνει κάποιος ένα τατουάζ και γιατί να μην κάνει!
Δεν υπάρχει πρέπει ή δεν πρέπει! Ο καθένας έχει ή δεν έχει τους λόγους του. Αν θέλει τότε πρέπει, ναι. Απλά μαθηματικά.

10) Έχει ανέβει η ζήτηση των τατουάζ τα τελευταία χρόνια και αν ναι γιατί πιστεύεις ότι έγινε αυτό;
Όπως είπα και πριν, επειδή φεύγει το ταμπού. Πολλοί ήθελαν αλλά δε τους άφηνε η δουλειά τους ή το σπίτι τους. Τώρα πλέον που δε γίνεται αυτό έχει ανέβει και η ζήτηση. Σε αυτό βοήθησε πολύ η τηλεόραση και οι διάφοροι επώνυμοι που τα κάνουν και τα βλέπει ο κόσμος με άλλο μάτι. Λάθος βέβαια αυτή η νοοτροπία, καθώς όταν το βλέπεις στο παιδί σου ή σε κάποιον γνωστό σου, φοβάσαι ότι έχει μπλέξει ή οτιδήποτε άλλο γραφικό και το «αποποινικοποιείς» επειδή το βλέπεις σε κάποιον άγνωστο που απλά είναι στη τηλεόραση. Ας έχει όμως και έτσι. Καλό έκανε!

11) Τι θα συμβούλευες ένα ανήλικο παιδί που θέλει να κάνει τατουάζ;
Να προσέχει πολύ που θα το κάνει, μιας και δεν έχει ακόμα τη γνώση της απόλυτης καθαριότητας και όλα τα θεωρεί παιχνίδι. Να μη το κρύψει από τους γονείς του και να το σκεφτεί αρκετά, καθώς τα γούστα και οι απόψεις αλλάζουν μεγαλώνοντας!

Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα τατουάζ που έχει φτιάξει. Για περισσότερα σχέδια αλλά και πληροφορίες μπορείτε να τον βρείτε στην σελίδα https://www.facebook.com/pages/FETISH-INK-tattoo-piercing-studio/107252019321065

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved