Τάρτα σφολιάτας με μήλο, σταφίδες και καρύδια. Από τον Γιώργο Γεράρδο και την κορούλα του

Ημερολογιακά τουλάχιστον έχουμε μπει για τα καλά στο φθινόπωρο. Βέβαια ο καιρός κάνει ακόμα τα δικά του και θυμίζει άνοιξη! Αρχίζουμε να βρίσκουμε στη αγορά ωραία και ζουμερά ελληνικά μήλα, αφού μου είχαν λείψει τόσο καιρό, σκέφτηκα να σας κάνω μια τάρτα σήμερα. Το ωραίο επίσης με αυτή τη συνταγή είναι ότι περιέχει ελάχιστη ζάχαρη αφού παίρνει τη γλύκα της από τις σταφίδες, άρα είναι ένα γλύκισμα ιδανικό και για παιδιά!

Τάρτα σφολιάτας με μήλο, σταφίδες και καρύδια. Από τον Γιώργο Γεράρδο και την κορούλα του

Φυσικά μπορείτε να τη φτιάξετε πολύ γρήγορα και εύκολα με το Multi-mayo της Kenwood. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφολιάτα ψυγείου ή κατάψυξης και γιατί όχι να την ετοιμάσετε με αχλάδια αντί για μήλα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη για περισσότερη γλύκα.

Υλικά

aaaulika


1 φύλλο σφολιάτας
4-5 μήλα
100 γρ Σταφίδες
100 γρ καρύδια
25 γρ βούτυρο
25 γρ άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και κόβουμε τη σφολιάτα στρογγυλή πάνω σε στρογγυλό ταψάκι, περίπου 30 εκατοστών.

afylozimis


Χτυπάμε τα καρύδια στο Multi-mayo.

aamoultikarudia

Καθαρίζουμε τα μήλα και θα βουτάμε αμέσως σε νερό με χυμό από μισό λεμόνι.

amilanero


Κόβουμε τα μισά μήλα σε λεπτές φέτες και αλέθουμε τα υπόλοιπα στο Multi-mayo μαζί με τις σταφίδες, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη καστανή ζάχαρη αν χρησιμοποιείτε.

akorh


Βράζουμε σε ένα τηγάνι το μείγμα για 5-6 λεπτά ώστε να πιει τα υγρά του.

akaridiakaramelizo


Απλώνουμε το μείγμα μήλου πάνω στη σφολιάτα και αφήνουμε ένα-δυο εκατοστά από την άκρη της.

amhla


Τοποθετούμε όμορφα τις φέτες μήλου σε ομόκεντρους κύκλους ξεκινώντας από το κέντρο. Τέλος, Γυρίζουμε τις άκρες της ζύμης λίγο πάνω από τα μήλα. Λιώνουμε το βούτυρο, το περιχύνουμε στην τάρτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!

aaxnh


Τοποθετούμε το ταψάκι με τη τάρτα στο φούρνο πάνω σε προθερμασμένο ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνουν τα μήλα.

amila


Σερβίρεται υπέροχη ζεστή ή κρύα, σκέτη, με παγωτό ή σαντιγί. Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved