Δείτε τι δήλωσαν για τη Μαλάλα οι διάσημοι φίλοι της!

Τεράστια αναγνώριση για τον αγώνα που έχει δώσει ενάντια στον πόλεμο και τον σκοταδισμό έλαβε η Μαλάλα Γιοσαφζάι. Η 17χρονη μαθήτρια από το Πακιστάν τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης μαζί με τον Ινδό ακτιβιστή Καϊλάς Σατιάρτι που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών.

Δείτε τι δήλωσαν για τη Μαλάλα οι διάσημοι φίλοι της!

Στο πλευρό της νεαρής είναι όλες οι ανθρωπιστικές οργανώσεις του κόσμου αλλά και οι διάσημοι φίλοι της. Πρώτη από όλους η Μαντόνα συνεχάρη την ήδη φίλη της με φωτογραφία της στο Instagram και το σχόλιο « Malala is boss». Τον ίδιο ενθουσιασμό έδειξαν με αντίστοιχες αναρτήσεις τους η ηθοποιός Ρις Γουίδερσπουν και η δική μας Καλομοίρα.

Η Μαλάλα έχει ήδη γίνει σύμβολο αγώνα για το πανανθρώπινο δικαίωμα στην εκπαίδευση όταν εξαιτίας του αγώνα της πυροβολήθηκε απο τους Ταλιμπάν στο κεφάλι. Το νεαρό κορίτσι έζησε από κοντά τη φρίκη του πολέμου την περίοδο 2007-2009, όταν ζούσε στην κοιλάδα Σουάτ του Πακιστάν, και το γκρέμισμα εκατοντάδων σχολείων θηλέων. Στα 11 της χρόνια άρχισε να μοιράζεται με τον κόσμο αυτή την εμπειρία της τόσο μέσω της ιστοσελίδας του BBC όσο και με εμφανίσεις της στην πακιστανική τηλεόραση. Στα 15 της χρόνια οι Ταλιμπάν την πυροβόλησαν στο κεφάλι και διασώθηκε ύστερα από πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις στη Βρετανία.

Η 17χρονη έγινε ο πιο νεαρός άνθρωπος που κέρδισε αυτό το βραβείο και έμαθε για τη διάκριση από την καθηγήτρια της Χημείας της κατά τη διάρκεια του μαθήματος. «Η βράβευση αυτή αφορά όλα τα παιδιά που δεν έχουν φωνή και πρέπει να ακουστούν» δήλωσε η Μαλάλα και την ίδια ώρα κάλεσε τους πρωθυπουργούς του Πακιστάν και της Ινδίας να παραστούν και οι δύο μαζί στην απονομή του βραβείου στην ίδια και τον Ινδό ακτιβιστή Κάιλας Σατιάρτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved