Κρέπες φούρνου με σπανάκι, ντοματίνια και γραβιέρα! Από τον Γιώργο Γεράρδο

Ένα από τα αγαπημένα φαγητά της ελληνικής οικογένειας είναι οι κρέπες φούρνου. Είναι ένα από τα κλασικά comfort foods, ιδανικό για ένα οικογενειακό τραπέζι ή και πάρτι. Βέβαια για πολύ κόσμο είναι χρονοβόρο και δύσκολο, καθώς πρέπει να φτιάξουμε τις κρέπες, τη μπεσαμέλ και τη γέμιση.

Κρέπες φούρνου με σπανάκι, ντοματίνια και γραβιέρα! Από τον Γιώργο Γεράρδο

Με τα μείγματα της Γιώτης και τη βοήθεια της Kenwood η ετοιμασία της συνταγής αυτής γίνεται παιχνίδι ακόμα και για όποιους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη κουζίνα. Φυσικά, μπορείτε να πειραματιστείτε με τη παρακάτω συνταγή. Χρησιμοποιήστε οποίο τυρί θέλετε, προσθέστε μπέικον ή γαλοπούλα και αντικαταστήστε το σπανάκι με πράσο.

Υλικά

aylika


1 συσκευασία κρέπες Γιώτης
2 φάκελα μπεσαμέλ Γιώτης
1 ½ λίτρο γάλα
400 γραμμάρια σπανάκι, πλυμένο
150 γραμμάρια γραβιέρα
150 γραμμάρια ντοματάκια
1 αβγό
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μισό λίτρο γάλα, το μείγμα για κρέπες και χτυπάμε με το K-mix της Kenwood για ένα λεπτό μέχρι να γίνει ένας χυλός.

amixermpesamel

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και λαδώνουμε με ελάχιστο βούτυρο. Ρίχνουμε με τη κουτάλα της σούπας χυλό και φροντίζουμε να απλωθεί καλά. Μετά από ένα λεπτό γυρνάμε τη κρέπα ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Με αυτό τον τρόπο ετοιμάζουμε όλο το χυλό, γύρω στις 12-15 κρέπες.

atiganikrepa

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα, ένα αβγό και το περιεχόμενο δυο φακέλων μπεσαμέλ Γιώτη. Χτυπάμε πάλι για ένα λεπτό με το K-mix της Kenwood μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.

aauga

Στο Multi-mayo της Kenwood ή με ένα μαχαίρι χτυπάμε τα ντοματίνια ώστε να σπάσουν σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στη μπεσαμέλ.

antomatiniakenwood
antomatoulampesamel

Τρίβουμε τη γραβιέρα και προσθέτουμε τα 3/4α στο μείγμα της μπεσαμέλ.

amosxokarido

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σπανάκι με λίγο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί, προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και τα 3/4α της μπεσαμέλ.

ampesamelspanaki

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε στη βάση του μια-δυο κουταλιές από τη μπεσαμέλ που κρατήσαμε. Γεμίζουμε τις κρέπες μια μια καλή κουταλιά από το μείγμα του σπανακιού, τυλίγουμε και τοποθετούμε στο σκεύος.

ampesamel

Απλώνουμε πάνω από τις κρέπες την υπόλοιπη μπεσαμέλ, την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε για 30 λεπτά.

atrimenotiri

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved