Γνωρίστε την 12χρονη από την Νορβηγία που πρόκειται να παντρευτεί...

Η 12χρονη Thea από τη Νορβηγία θα παντρευτεί σήμερα τον 37χρονο αρραβωνιαστικό της Geir και θα γίνει το πρώτο «παιδί-νύφη» στην ιστορία της χώρας. Το ανήλικο κορίτσι έγραψε στο μπλογκ του ότι ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να παντρευτεί ξεσηκώνοντας του κατοίκους της χώρας.

Γνωρίστε την 12χρονη από την Νορβηγία που πρόκειται να παντρευτεί...

Μπορεί η ιστορία με τη Thea να μην είναι αληθινή -μιας και είναι μέρος καμπάνιας της φιλανθρωπικής οργάνωσης Plan International- ωστόσο υπολογίζεται ότι κάθε μέρα εξαναγκάζονται να παντρευτούν σχέδον 39.000 παιδιά. Σκοπός της Plan Internatiοnal είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το θέμα των γάμων ανήλικων παιδιών που οδηγούνται σε αυτούς με τη βία, είτε από τους ίδιους τους γονείς τους, είτε από άλλα μέλη της οικογένειά τους.

Σύμφωνα με την οργάνωση η καμπάνια αυτή έγινε για να σοκάρει τον κόσμο και να τον κάνει να στρέψει το βλέμμα του σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που σπάνια θίγεται. Αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ένα τόσο ισχυρό εργαλείο όπως είναι η πρόκληση για να αναδείξουν μια πραγματικότητα που είναι ακόμη πιο σκληρή. Την άναρτηση της Thea έχουν διαβάσει μέχρι στιγμής περισσότερο από μισό εκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved