6 κλασσικές ταινίες που κάθε κορίτσι πρέπει να δει πριν γίνει 13!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που λατρεύω να είμαι γονιός. Ένας από αυτούς είναι τα Σάββατα! Η μέρα που επιλέξαμε να βλέπουμε οικογενειακές ταινίες. Χουχουλιασμένοι κάτω από μια κουβέρτα βλέποντας ταινίες κινουμένων σχεδίων ή ταινίες μεταγλωτισμένες.

6 κλασσικές ταινίες που κάθε κορίτσι πρέπει να δει πριν γίνει 13!

Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι την μέρα που η μικρή μου θα μεγαλώσει ώστε να μπορέσουμε να δούμε κάποιες από τις παρακάτω ταινίες, αν και μία από τις παρακάτω την έχουμε ήδη δει!Η αγαπημένη, της μικρής μου είναι μέχρι στιγμής η «Ωραία Κοιμωμένη»!

Παρακάτω επέλεξα έξι από τις αγαπημένες μου ταινίες, που ελπίζω να μοιραστείτε και εσείς με τις δικές σας κόρες μία μέρα. Η κάθε μία περιέχει μαθήματα ζωής που κάθε κορίτσι πρέπει να γνωρίζει πριν βγει έξω στον κόσμο του γυμνασίου όπου μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με το «bulling» και την ενηλικίωση!

1. Dirty Dancing: «Κανείς δεν βάζει την Μπέιμπ, σε μια γωνία». Είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι αυτή την ταινία. Πρόκειται για μια δυνατή, γενναία και ανεξάρτητη γυναίκα, μια μαχήτρια που συμπυκνώνει το φεμινισμό με εξαιρετικό τρόπο. Ίσως είναι και η πιο όμορφη χορευτική ταινία όλων των εποχών!

2. Ματίλντα: Είδα την Ματίλντα περίπου 60 με 70 φορές κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας μου και μου άρεσε κάθε δευτερόλεπτο της. Μου άρεσε ο χαρακτήρας της γιατί είχε εξίσου εμμονή με τα βιβλία όπως έκανα και εγώ. Μισούσα την διευθύντρια Τράντσμπουλ και τους γονείς της. Ήθελα Δεσποινίς Χάνεϊ να υιοθετήσει και εμένα. Είναι μια τόσο όμορφη και εμπνευσμένη ιστορία για κάθε μικρό κορίτσι που αγαπά την ιδέα της απόδρασης σε ένα μαγικό εναλλακτικό κόσμο.

3. Αξέχαστες μέρες: Αυτή η ταινία είναι από εκείνες τις ταινίες που θα τις βάλουν μεσημέρι, που όσο ενήλικας και αν είσαι θα δεις μερικά στιγμιότυπα. Είναι η ταινία σταθμός, αποδίδοντας με τον πιο διαχρονικό τρόπο, μαθήματα της εφηβικής ζωής, από το διαζύγιο, το πρώτο φιλί και τις επιθανάτιες εμπειρίες.

4. Ωραία Κοιμωμένη: Παρά το γεγονός ότι δημιουργήθηκε το 1950 , πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών. Μεγάλωσα βλέποντάς την και μένοντας εντελώς γοητευμένη με την ιστορία της Αυγής. Για μένα, το καλύτερο μέρος της ταινίας είναι βλέποντας την σχέση που έχει η Αυγούλα με τις νεράιδες της. Είναι τρυφερές, αφοσιωμένες και δοτικές, όπως ακριβώς είναι και η γιαγιά μου που με μεγάλωσε. Λάτρευα να βλέπω την πριγκίπισσα να περιβάλλεται από αγάπη. Το είδος της αγάπης που είναι ισχυρή και αρκετά καλή για να κατακτήσει το κακό. Είναι μια ταινία που διδάσκει σε κάθε κορίτσι να εκτιμά την αξία μιας σχέσης τόσο με την οικογένεια όσο και με τους φίλους της!

5. Η εκδίκηση της ξανθιάς: Δεν είμαι ξανθιά είμαι μελαχρινή παρόλα αυτά η ταινία όταν την πρωτοείδα με έκανε α) να θέλω να γίνω δικηγόρος, β)να φοράω ροζ γυαλιά! Είναι η ιδανική ταινία που μπορεί να διδάξει σε ένα κορίτσι να μην τα παρατάει ποτέ και με λίγη σκληρή δουλειά και λίγη τύχη μπορεί να γίνει οτιδήποτε θέλει με τον δικό της μοναδικό τρόπο!

6. Adorably crueless: Τα ρούχα. Η γλώσσα. Οι χαρακτήρες. Αυτή η ταινία είναι μια από τις καλύτερες όλων των εποχών που μιλάει για την αγάπη, τη φιλία και το ότι μπορούμε να μάθουμε πολλά από τα λάθη μας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved