Αυτά τα κοριτσάκια έκοψαν τα μαλλιά τους για τον καλύτερο σκοπό! (φωτογραφίες)

Αν νομίζετε ότι τα σημερινά παιδιά είναι καλομαθημένα ή κακομαθημένα, είναι εγωιστές και σκέφτονται μόνο την καλοπέρασή τους, χωρίς να νοιάζονται για τους γύρω τους, μάλλον (και ευτυχώς!) κάνετε λάθος...

Αυτά τα κοριτσάκια έκοψαν τα μαλλιά τους για τον καλύτερο σκοπό! (φωτογραφίες)

Η σημερινή γενιά παιδιών δεν σταματάει να μας εκπλήσσει ευχάριστα, όπως τα κοριτσάκια στις φωτογραφίες που θα δείτε, τα οποία αποφάσισαν να κόψουν τα μακριά μαλλιά τους για έναν ιερό σκοπό: Θα δώσουν τις όμορφες... μπούκλες τους σε άλλα κοριτσάκια που τις έχουν πραγματικά ανάγκη. Στα κορίτσια που έχουν καρκίνο και έχασαν τα μαλλάκια τους κάνοντας χημειοθεραπείες.

Υπάρχει μάλιστα φιλανθρωπικό ίδρυμα στην Βρετανία, στο οποίο γίνονται έως και 1.500 δωρεές... μαλλιών το μήνα! Χρειάζονται τουλάχιστον 5-6 δωρεές μαλλιών για να μπορέσει να φτιαχτεί μια περούκα. Μοναδικό όριο είναι το μήκος των μαλλιών να είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν και να γίνουν περούκα. Έπειτα οι περούκες δίνονται στα παιδιά που έχασαν τα δικά τους από χημειοθεραπείες ή υποφέρουν από αλωπεκίαση.

Λίγες... τρίχες όμως, μπορούν να κάνουν την διαφορά και να αλλάξουν την ψυχολογία ενός παιδιού που δεν έχει μαλλιά και συχνά «στιγματίζεται» από τον περίγυρο. Τελικά το να δίνεις κάτι τόσο απλό μπορεί να κάνει την μεγαλύτερη διαφορά! Μπράβο στα κοριτσάκια που το τολμούν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved