Τρίδυμα... αρκουδάκια panda γεννήθηκαν για πρώτη φορά στον κόσμο!

Τρία χαριτωμένα μωρά «πάντα» γεννήθηκαν στα τέλη του περασμένου μήνα σε ζωολογικό κήπο στην Κίνα. Τα όμορφα «πάντα» βρίσκονται προς το παρόν σε θερμοκοιτίδα και όταν συμπληρώσουν τους έξι μήνες θα γνωρίζουμε αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν...

Τρίδυμα... αρκουδάκια panda γεννήθηκαν για πρώτη φορά στον κόσμο!

Ως «θαύμα» χαρακτήρισε ο ζωολογικός κήπος της επαρχίας Guangzhou, στην Κίνα, την γέννηση τριδύμων πάντα στις 29 Ιουλίου, από το θηλυκό πάντα που φιλοξενεί και ακούει στο όνομα Juxiao, δηλαδή «χαμόγελο του χρυσάνθεμου»! «Αυτά τα τρίδυμα είναι το νέο θαύμα του κόσμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπενθυμίζει πόσο υψηλά είναι τα ποσοστά θνησιμότητας των νεογέννητων πάντα. Τα μικρά, των οποίων το φύλο δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί, τοποθετήθηκαν σε θερμοκοιτίδα, καθώς η μητέρα τους ήταν πολύ εξαντλημένη για να αναλάβει την φροντίδα τους.

«Είναι τα πρώτα τρίδυμα πάντα που γεννήθηκαν σε συνθήκες αιχμαλωσίας και επέζησαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ζωολογικού πάρκου. Οι ειδικοί για τα πάντα επιστήμονες στο Sichuan Wolong National Natural Reserve, το οποίο είναι η επίσημη αρχή για τα πάντα στην Κίνα, δήλωσαν ότι πρώτη φορά γεννιούνται τρίδυμα πάντα, αλλά είναι πολύ νωρίς για να ξέρουν αν τα μικρά θα καταφέρουν να επιζήσουν. Οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτό θα το ξέρουν όταν τα νεογέννητα θα συμπληρώσουν έξι μήνες ζωής.

Προς το παρόν η κατάσταση της μητέρας και των νεογνών είναι αρκετά καλή, ενώ τα μικρά δεν έχουν ακόμα αποκτήσει ονόματα, αφού οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου δεν έχουν αποκαλύψει το φύλο τους.

Ο πληθυσμός των πάντα στην Κίνα μειώνεται συνεχώς εξαιτίας της δυσκολίας τους να βρουν τροφή, ενώ αυτά τα ζώα παρουσιάζουν και χαμηλό ρυθμό αναπαραγωγής. Στην νοτιοδυτική Κίνα ζουν αυτή τη στιγμή 1.600 πάντα στην άγρια φύση και η κανονική περίοδος αναπαραγωγής τους είναι από τα μέσα Απριλίου μέχρι τον Μάιο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved