Απίστευτο: Αυτό είναι το «εκατοστό-εκατομμυριοστό» μωρό των Φιλιππίνων! (φωτογραφίες)

Με τη γέννηση αυτού του μωρού ο πληθυσμός των Φιλιππίνων έφτασε επισήμως τους 100 εκατομμύρια κατοίκους!

Απίστευτο: Αυτό είναι το «εκατοστό-εκατομμυριοστό» μωρό των Φιλιππίνων! (φωτογραφίες)

Η μικρή Τζεναλίν Σεντίνο είναι ένα από τα 100 μωρά που γεννήθηκαν στα δημόσια νοσοκομεία σε όλο το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων και συμβολικά έλαβε τη διάκριση του «100.000.000ου μωρού» της χώρας.

Ένα ορόσημο το οποίο σύμφωνα με αξιωματούχους υποδεικνύει την ανάγκη των αρχών να παρέχουν περισσότερες βασικές υπηρεσίες στους πολίτες. «Πρόκειται ταυτόχρονα για μια ευκαιρία και μια πρόκληση (...) Έχουμε 100 εκατομμύρια πολίτες σε αυτή τη χώρα που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες», δήλωσε ο Χουάν Αντόνιο Πέρες εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής Πληθυσμού. «Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να αντεπεξέλθει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Φιλιππίνες θα πρέπει να βρουν τρόπους να προσφέρουν υπηρεσίες στις πιο φτωχές οικογένειες, καθώς στη χώρα περίπου το 25% των κατοίκων ζει στη φτώχεια, προωθώντας παράλληλα τη μείωση της γεννητικότητας. «Θα θέλαμε να μειωθεί το ποσοστό της γεννητικότητας στα δύο παιδιά» ανά γυναίκα, έναντι τριών που είναι τώρα, σημείωσε ο Πέρες.

Αφού γιόρτασε τη γέννηση των 100 αυτών μωρών με γλυκά και δώρα, η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει κάθε ένα από αυτά στη διάρκεια των επόμενων ετών για να βεβαιωθεί ότι θα λαμβάνουν τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας.

Οι προσπάθειες να ελεγχθεί το ποσοστό των γεννήσεων στις Φιλιππίνες, το 80% των κατοίκων των οποίων είναι καθολικοί, προσκρούουν εδώ και καιρό στην επιρροή της Καθολικής Εκκλησίας η οποία είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε μορφή αντισύλληψης και απαγορεύει τις αμβλώσεις.

Μόλις τον Απρίλιο η κυβέρνηση των Φιλιππίνων κατάφερε να ξεπεράσει την αντίθεση της εκκλησίας σε έναν νόμο που προβλέπει την παροχή δωρεάν μέσων αντισύλληψης. Αν και νόμιμη, η αντισύλληψη λόγω του μεγάλου της κόστους ήταν απαγορευτική για τους πιο φτωχούς ανθρώπους, κυρίως στην επαρχίες και τις παραγκουπόλεις. Όπως επεσήμανε ο Πέρες μετά την υιοθέτηση του νόμου αυτού περίπου δύο με τρεις χιλιάδες γυναίκες που δεν είχαν πρόσβαση σε μέσα οικογενειακού προγραμματισμού απέκτησαν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 54% του πληθυσμού των Φιλιππίνων είναι κάτω των 25 ετών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved