Συνταγή για υπέροχη σαλάτα με φρέσκα φασολάκια και σάλτσα φέτας από τον Γιώργο Γεράρδο

Είμαστε στη καρδιά της εποχής για φρέσκα φασολάκια και είμαι σίγουρος ότι σε πολλά σπίτια αυτό θα είναι το φαγητό σήμερα.

Συνταγή για υπέροχη σαλάτα με φρέσκα φασολάκια και σάλτσα φέτας από τον Γιώργο Γεράρδο

Τα φασολάκια είναι από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά λαχανικά, γεμάτα με φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Βέβαια ο πιο κλασικός τρόπος που τα μαγειρεύουμε στη χώρα μας είναι τα λαδερά. Έτσι όμως είναι συνήθως παραβρασμένα και χάνουν πολλά από τα συστατικά τους, επίσης έχουν πολλές θερμίδες από το πολύ λάδι που συνήθως περιέχει η συνταγή.

Σήμερα θα σας προτείνω ένα διαφορετικό και νόστιμο πιάτο για να το απολαύσετε με τα παιδιά σας. Τα φασολάκια θα είναι πολύ λιγότερο μαγειρεμένα, σχεδόν τραγανά και έτσι όχι μόνο είναι πιο υγιεινά αλλά και πολύ πιο νόστιμα κατά τη γνώμη μου. Η γλύκα τους μαζί με το τραγανό τριμμένο ψωμί και τη πικάντικη σάλτσα φέτας είναι ένας υπέροχος συνδυασμός που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Η συνταγή αυτή είναι πολύ οικονομική και, όπως πάντα, πολύ εύκολη στην εκτέλεση της. Τρώγεται ζεστή ή κρύα, μόνη της ή σαν συνοδευτικό για κάποιο κρέας ή ψάρι. Χρειάζεστε μόνο το Multi mayo της Kenwood για να τρίψετε το ψωμί και να φτιάξετε τη σάλτσα φέτας. Επίσης, αυτή η σάλτσα ταιριάζει σε πράσινη σαλάτα, πατατοσαλάτα ή ακόμα δοκιμάστε τη με ψητό κρέας ή ψάρι.

Υλικά
1 κιλό φρέσκα πράσινα φασολάκια
150 γρ φέτα
150 γρ γάλα
4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκια μέντα ή δυόσμο
½ κ.γ. ρίγανη
150 γρ ψωμί μπαγιάτικο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

DSC 5700

Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε, καθαρίζουμε και βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Για να διατηρήσουν το ωραίο πράσινο χρώμα τους τα σουρώνουμε αμέσως και τα βυθίζουμε σε παγωμένο νερό με πάγο.

DSC 5705


Χτυπάμε στο multi mayo της Kenwood το ψωμί με το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει τρίμμα.

DSC 5702

Σοτάρουμε το μείγμα του ψωμιού σε ένα τηγάνι για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει τραγανό.

DSC 5707

Πάλι στο Multi mayo της Kenwood χτυπάμε τη φέτα με το γάλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το δυόσμο και αν θέλουμε λίγο αλάτι. Θα γίνει μια ωραία, παχύρρευστη σάλτσα.

DSC 5704


Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε τα φασολάκια σε μία πιατέλα, περιχύνουμε τη σάλτσα φέτας, πασπαλίζουμε το τραγανό τριμμένο ψωμί και γαρνίρουμε με λίγα φύλλα δυόσμου.

DSC 5715

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved