«Ζωγράφοι σε Δράση για τα Παιδιά»! Οι Ελληνες εικαστικοί που γεμίζουν χρώμα την ζωή των παιδιών που το έχουν ανάγκη! (εικόνες)

Επιστρατεύουν χρώματα, τα οποία αναμιγνύουν με μπόλικη φαντασία και συνθέτουν χαρούμενες τοιχογραφίες για να ομορφύνουν τον κόσμο παιδιών σε ιδρύματα, νοσοκομεία και ειδικά σχολεία.

«Ζωγράφοι σε Δράση για τα Παιδιά»! Οι Ελληνες εικαστικοί που γεμίζουν χρώμα την ζωή των παιδιών που το έχουν ανάγκη! (εικόνες)

Είναι οι «Ζωγράφοι σε Δράση για τα Παιδιά», μια ομάδα εικαστικών, που με όπλο τη δημιουργικότητα επιχειρεί να κάνει την καθημερινότητα των παιδιών καλύτερη.

Στην υπό ανακαίνιση Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, εικαστικοί καλλιτέχνες ανέλαβαν να δώσουν χρώμα στους άχαρους νοσοκομειακούς τοίχους και να ταξιδέψουν νοερά τους μικρούς νοσηλευόμενους στις πέντε ηπείρους. Οι τοιχογράφοι βρέθηκαν εκεί το περασμένο Σαββατοκύριακο και καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας δημιουργούν τοπία, ζώα και αξιοθέατα της Ευρώπης, της Αυστραλίας, της Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής. Καγκουρό, εμβληματικά κτίρια, κροκόδειλοι, ωκεανοί και πολλά χαρούμενα παιδιά σχεδιάζονται και ζωγραφίζονται με χρώματα και πινέλα. Οι θάλαμοι, τα εξωτερικά ιατρεία και ο προθάλαμος της κλινικής θα είναι σε λίγες ημέρες έτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά και να γεμίσουν με χρώμα και χαρά την καθημερινότητά τους.

Η ομάδα «Ζωγράφοι σε Δράση για τα Παιδιά» δημιουργήθηκε το 2010 από εικαστικούς, οι οποίοι θέλησαν να κάνουν κάτι για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Στην ομάδα συμμετέχουν σταθερά περίπου 30 επαγγελματίες και ερασιτέχνες ζωγράφοι, ενώ σε κάθε δράση της ομάδας συνεργάζονται ακόμα περισσότεροι δημιουργοί. Το μότο τους, «Περισσότερα χρώματα, περισσότερα χαμόγελα για τα παιδιά».

«Η ιδέα μου ήρθε όταν ζωγράφισα τοιχογραφίες στο δωμάτιο του εγγονού μου. Σκέφτηκα, λοιπόν, γιατί αυτό να μην γίνει και για τα μη προνομιούχα παιδιά, που διαμένουν σε ιδρύματα, στέγες ανηλίκων, νοσοκομεία, υποβαθμισμένες ή παραμεθόριες περιοχές», εξηγεί η Ειρήνη Κουρτζέλλη, η οποία είχε την ιδέα για τη δημιουργία της ομάδας.

Τοιχογραφίες και έργα ζωγραφικής έχουν διακοσμήσει μέχρι σήμερα τις στέγες ανηλίκων του Περισσού και του Πειραιά, τα ειδικά σχολεία Πεντέλης, Αγίου Δημητρίου και «Αργώ» στον Πειραιά, το σχολείο της οδού Αδμήτου στην πλατεία Αττικής (σε συνεργασία με τους Ατενίστας) και το σχολείο του συνοικισμού σεισμόπληκτων Καποτά στο Μενίδι.

Εκτός από τις τοιχογραφίες, η ομάδα διοργανώνει και μπαζάρ, στα οποία έργα καλλιτεχνών πωλούνται με στόχο την ενίσχυση ιδρυμάτων. Επίσης, πραγματοποιούνται και μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά που διαμένουν σε ιδρύματα και στέγες ανηλίκων, προκειμένου να τα φέρουν σε επαφή με την Τέχνη.

Όπως σπεύδει να διευκρινίσει η κ. Κουρτζέλλη, η εθελοντική ομάδα δεν δέχεται χρηματική ενίσχυση, αντίθετα προτρέπει όσους ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τα ιδρύματα για τα παιδιά, τα οποία αγοράζουν και τα απαραίτητα υλικά για να υλοποιηθούν οι τοιχογραφίες.

Η ομάδα «Ζωγράφοι σε Δράση για τα Παιδιά» αναζητάει εθελοντές εικαστικούς, γραφίστες, παιδαγωγούς, φωτογράφους και οδηγούς, οι οποίοι θα συμμετέχουν στις δράσεις. Γιατί, όπως σημειώνουν τα μέλη της, «Πιο μεγάλη χαρά από αυτήν της προσφοράς δεν υπάρχει. Και οι Ζωγράφοι σε Δράση για τα Παιδιά δίνουν τα πιο χρωματιστά κίνητρα»!

Δείτε φωτογραφίες από δράσεις της ομάδας «Ζωγράφοι σε Δράση για τα Παιδιά».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved