Despoina’s little stories: «Εσύ κι εγώ μόνες πάνω στη γη!»

Άδεια ήταν και πέρασε... Μικρή, ολιγοήμερη, αλλά άδεια με τα όλα της!

Despoina’s little stories: «Εσύ κι εγώ μόνες πάνω στη γη!»

Πάρος! Αυτός ήταν ο φετινός μας προορισμός. Κουβαδάκια, φτυαράκια, φουσκωτές μπάλες, όλα χώρεσαν στο αμαξάκι μας. Και κάπως έτσι, με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη, παρά το βάρβαρο πρωινό ξύπνημα για να προλάβουμε το καράβι, η μικρή μου κι εγώ επιβιβαστήκαμε για ένα ταξίδι προγραμματισμένο και οργανωμένο μόνο για μας μια που ο μπαμπάς μας δεν μπορούσε να λείψει ακόμα από τη δουλειά του.

001

Το concept ήταν μαμάδες και παιδιά: Η Έλλη, η Σίσσυ κι εγώ με τα παιδιά μας από τη μία και οι πανέμορφες, αμμουδερές παραλίες της Πάρου από την άλλη! Φανταστικός συνδυασμός!

003

Δε φανταζόμουν ότι η Πάρος είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες με παιδιά. Πάντα την είχα στο μυαλό μου ως το αντίπαλο δέος της Μυκόνου. Νησί για διασκέδαση, ξενύχτια και νεαρόκοσμο. Χαζές προκαταλήψεις. Παντού μπορείς να βρεις αυτά που ταιριάζουν στη φάση της ζωής σου. Έτσι κι έγινε! Καλό πρωινό, νωρίς για μπάνιο με τα πιτσιρίκια, επιστροφή στο σπίτι για μεσημεριανό υπνάκο και βόλτα για παγωτάκι στη Νάουσα. Μετά υπνάκος και φτου κι απ' την αρχή! Καλύτερα δε γινόταν! Τελικά το πρόγραμμα των παιδιών, είναι αυτό που πραγματικά μπορεί να σε ξεκουράσει και να σε χαλαρώσει στις διακοπές.

002

Κι ύστερα ο δρόμος της επιστροφής! Και η επόμενη μέρα: «Μαμά δε θέλω να πας στο γραφείο. Δε θέλω να δουλεύεις και να με αφήνεις στον παππού και τη γιαγιά. Πάρε με μαζί σου, σε παρακαλώ...», μου είπε με κλάματα μόλις άνοιξε τα μάτια της. Συνήθισε την καθημερινή μου παρουσία, όλη μέρα μαζί για μία εβδομάδα, της ήρθε απότομα ο πρωινός αποχωρισμός. Και να που βρέθηκα για μία ακόμη φορά απολογούμενη και επεξηγηματική ταυτόχρονα: «Μωρό μου όλοι έχουμε ευθύνες. Εσύ πρέπει να πηγαίνεις το πρωί στο σχολείο και η μανούλα πρέπει να πηγαίνει στη δουλίτσα της για να μπορούμε να κάνουμε διακοπές και να αγοράζουμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια! Μόλις τελειώσω θα έρθω κατευθείαν να σε πάρω και θα φάμε ένα μεγάλο παγωτό!». Δε θα βαρεθώ ποτέ να της το λέω όσες φορές κι αν μου παραπονεθεί. Αυτή είναι η αλήθεια, έστω και λίγο καμουφλαρισμένη... Τι να εξηγήσεις σε ένα τρίχρονο που με δυσκολία ακόμη αρθρώνει μία ολοκληρωμένη πρόταση. Μόνο αισθήματα έχει και τα εκφράζει όπως μπορεί!

pod

Όπως και να' χει, ήταν τόσο όμορφα... Οι δυο μας σε μαγικές παραλίες της Πάρου, σε μοναχικές παραλίες στην Αντίπαρο. Μαζί της πάω παντού! Δε θα μπορούσα να έχω καλύτερη παρέα στα ταξίδια μου!

Εκείνη κι εγώ, μόνες πάνω στη γη...

Καλή σας μέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved