Συνταγή για φανταστικές τηγανίτες μπανάνας με βρώμη, χωρίς γλουτένη από τον Γιώργο Γεράρδο!

Μικροί και μεγάλοι, όλοι λατρεύουμε τις τηγανίτες!

Συνταγή για φανταστικές τηγανίτες μπανάνας με βρώμη, χωρίς γλουτένη από τον Γιώργο Γεράρδο!

Υπάρχουν συνταγές για τηγανίτες σε κάθε κουλτούρα και χώρα. Στη Γαλλία, είναι λεπτές και λέγονται κρέπες, στην Ελλάδα τις κάνουμε με ζυμάρι από ψωμί και τις περιχύνουμε με μέλι ή άχνη ζάχαρη και κανέλα, στην Αμερική είναι αφράτες και σερβίρονται με βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου.

Η συνταγή που θα σας προτείνω σήμερα είναι αρκετά διαφορετική από όλες τις παραπάνω, επειδή δεν περιέχει καθόλου αλεύρι. Φτιάχνεται με νιφάδες βρώμης και μπανάνες και είναι ιδανική για όσους είναι αλλεργικοί στη γλουτένη. Φυσικά δε χρειάζεται να έχετε αυτή την αλλεργία για να τις απολαύσετε, είναι λαχταριστές έτσι και αλλιώς!

Το ωραίο με αυτή τη συνταγή είναι ότι φτιάχνουμε το χυλό για τις τηγανίτες κατευθείαν στο μπλέντερ της κουζινομηχανής Premier Chef της Kenwood και έτσι δεν λερώνουμε άλλα σκεύη. Φτιάχνονται σε λίγα λεπτά και είναι ένα υπέροχο πρωινό για το σαββατοκύριακο ή σνάκ για όλες τις μέρες. Προσωπικά, σέρβιρα τις τηγανίτες με μέλι, αλλά εσείς μπορείτε να τις δοκιμάσετε με ότι σας αρέσει. Πασπαλίστε τις με άχνη και κανέλα, πραλίνα φουντουκιού ή και παγωτό.

Υλικά
2 κούπες νιφάδες βρώμης
1 1/2 κούπες γάλα
1-2 ώριμες μπανάνες
1 αβγό
2 κ.γ. Baking powder
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. αλάτι
Λίγο φυτικό λάδι για το τηγάνι
Μέλι ή ό,τι σας αρέσει για το σερβίρισμα.

DSC 4809

Τρόπος Παρασκευής
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ της κουζινομηχανής Premier Chef της Kenwood και χτυπάμε για δυο-τρία λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι γίνει ένας χυλός.

DSC 4810
DSC 4812

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο χυλό κατευθείαν από το μπλέντερ, ώστε να σχηματιστεί μια τηγανίτα διαμέτρου περίπου 12 εκατοστών.

DSC 4818

Όταν η τηγανίτα μας φουσκώσει και στην επιφάνεια της σχηματιστούν φουσκάλες που σπάνε, τη γυρνάμε προσεκτικά με μια σπάτουλα.

DSC 4819

Τηγανίζουμε για ένα-δύο λεπτά από την άλλη πλευρά και την αφαιρούμε.

Κρατάμε τις τηγανίτες ζεστές όσο ετοιμάζουμε τις υπόλοιπες και σερβίρουμε με μέλι ή ότι μας αρέσει.

DSC 4827

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved