Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια κοτόπουλου με λαχανικά και σάλτσα ψητής ντομάτας με βασιλικό από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα θα μαγειρέψουμε ένα υπέροχο και υγιεινό πιάτο για μικρούς και μεγάλους. Η νοστιμιά αυτών των μπιφτεκιών είναι μοναδική, είναι πολύ χαμηλά σε λιπαρά και περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά από τα λαχανικά που χρησιμοποιούμε στην παρασκευή τους.

Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια κοτόπουλου με λαχανικά και σάλτσα ψητής ντομάτας με βασιλικό από τον Γιώργο Γεράρδο

Το καλό με αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορείτε να πειραματιστείτε. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε με γαλοπούλα, χοιρινό, ακόμα και αρνάκι. Βάλτε ότι μυρωδικά σας αρέσουν ή έχετε στο μπαλκόνι και τον κήπο σας. Εκτός από μπιφτέκια μπορείτε να κάνετε τη ζύμη κεφτεδάκια και αν θέλετε μπορείτε να κάνετε τη διπλάσια δόση και να φυλάξετε ότι σας περίσσεψε στη κατάψυξη.

DSC 0217

Μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ το εξάρτημα του κιμά για τη κουζινομηχανή Premier Chef της Kenwood. Έτσι, μπορώ να φτιάξω κιμά όταν τον χρειάζομαι, αφού έχω επιλέξει το κομμάτι κρέατος που θέλω από τον κρεοπώλη. Μάλιστα σε αυτή τη συνταγή περνάω και τα λαχανικά από τη μηχανή του κιμά και έτσι έχουν ομοιόμορφο σχήμα και υφή.

DSC 0236

Υλικά

Για τα μπιφτέκια
1 κιλό κοτόπουλο, φιλέτο από μπούτι ή στήθος
2 ξερά κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
2 αβγά
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
½ κ.γ. ρίγανη ξερή
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ή δεντρολίβανο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

DSC 4744

Για τη σάλτσα ντομάτας
½ κιλό ώριμες ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Προσαρμόζουμε το εξάρτημα του κιμά στη κουζινομηχανή Premier Chef της Kenwood. Κόβουμε σε κομμάτια τα λαχανικά και τα περνάμε από το εξάρτημα του κιμά.

DSC 4746
DSC 4748

Τα σοτάρουμε χωρίς λάδι σε ένα τηγάνι για πέντε λεπτά ώστε να εξατμιστούν τα υγρά τους και τα αφήνουμε να παγώσουν.

DSC 4749

Κάνουμε κιμά το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα λαχανικά, τα αβγά, τη φρυγανιά, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε.

DSC 4750

Αφήνουμε τη ζύμη για τα μπιφτέκια στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να σφίξει.

DSC 4751

Πλάθουμε μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχουμε βρέξει με το ελαιόλαδο και λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 15 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά. Είναι σημαντικό να ψηθούν καλά αφού το κοτόπουλο έχει τους γνωστούς κινδύνους της σαλμονέλας .

DSC 4752

Για τη σάλτσα ψητής ντομάτας κόβουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες κάτω από τις ντομάτες, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα. Τέλος, αλέθουμε στο multi mayo της Kenwood μαζί με τον βασιλικό.

DSC 4753

Καλή επιτυχία!

DSC 4754
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved