Παιδική βιβλιοθήκη «αληθινό κόσμημα» στην ορεινή Κρανιά Γρεβενών εγκαινιάζεται το Σάββατο

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 12 Ιουλίου, η παιδική βιβλιοθήκη που δημιουργήθηκε στην ορεινή Κρανιά Γρεβενών με πρωτοβουλία δημοσιογράφων-εθελοντών. 

Παιδική βιβλιοθήκη «αληθινό κόσμημα» στην ορεινή Κρανιά Γρεβενών εγκαινιάζεται το Σάββατο

Στην ορεινή Κρανιά Γρεβενών, στις παρυφές του εθνικού δρυμού της Βάλια Κάλντα, τα 30 παιδιά και νέοι του χωριού θα έχουν από τις 12 Ιουλίου στη διάθεσή τους έναν ξεχωριστό χώρο γνώσης, δημιουργικής απασχόλησης και μελέτης, μια πλήρως εξοπλισμένη βιβλιοθήκη, με περισσότερα από 1000 βιβλία, ηλεκτρονικό υπολογιστή με εκπαιδευτικό λογισμικό, ηλεκτρονικές και συμβατικές εγκυκλοπαίδειες. Μέχρι σήμερα χρειαζόταν να διανύσουν πάνω από 30 χιλιόμετρα με το λεωφορείο, χειμώνα-καλοκαίρι, για να έχουν πρόσβαση σε μια δημοτική βιβλιοθήκη.

Από αυτό το Σάββατο αλλάζει και η βιβλιοθήκη... έρχεται στο σπίτι τους, με πρωτοβουλία του Δικτύου Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση -Journalists Acting», τα μέλη του οποίου προχώρησαν στη δημιουργία της, με δωρεές φορέων και ιδιωτών. Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο ανακαινισμένο, πέτρινο και μέχρι πρότινος άδειο κτήριο του παλιού σχολείου της Κρανιάς. Τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν στον χώρο λειτουργίας της, στις 12 το μεσημέρι.

Η βιβλιοθήκη Κρανιάς είναι η πρώτη από τις συνολικά δέκα πλήρως εξοπλισμένες παιδικές και νεανικές βιβλιοθήκες, που οι δημοσιογράφοι του Δίκτυου σχεδιάζουν να δημιουργήσουν εντός της διετίας 2014-2015 σε ακριτικές, απομακρυσμένες ή και περιθωριοποιημένες περιοχές της Ελλάδας.

«Τα περίπου 25 μέλη του Δικτύου Δημοσιογράφων Εθελοντών "Journalists Acting" ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία πλήρως εξοπλισμένων παιδικών- νεανικών βιβλιοθηκών, επειδή πιστεύουν ότι όλα τα παιδιά στην Ελλάδα, ασχέτως του τόπου μόνιμης διαμονής τους, είναι απαραίτητο να έχουν ίση πρόσβαση στη γνώση και την ενημέρωση, μέσα στα όρια της κοινότητας όπου ζουν. Η δεύτερη βιβλιοθήκη πρόκειται να δημιουργηθεί στο Λιβάδι Ελασσόνας, ένα γραφικό χωριό, όπου ζουν περίπου 100 παιδιά, το οποίο απέχει πάνω από 30 χιλιόμετρα από την Ελασσόνα», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δικτύου.

Δειτε τις φωτογραφίες της πανέμορφης βιβλιοθήκης που παραχώρησε το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση -Journalists Acting».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved