Ξένοιαστες σχολικές διακοπές στο σπίτι; Και όμως γίνεται!

Έχοντας τα παιδιά στο σπίτι όλη μέρα είναι φανταστικό αλλά και ταραχώδες. Το να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι απίστευτα διασκεδαστικό και έχει ένα σωρό προκλήσεις. Σχεδόν κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια λέξη ή ένα δίλημμα που θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζωή, τις πεποιθήσεις των παιδιών μας, την ανάπτυξη και την ευτυχία τους. Την πίεση ή αλλιώς στρες!

Ξένοιαστες σχολικές διακοπές στο σπίτι; Και όμως γίνεται!

Εδώ είναι μερικά διασκεδαστικά και πρακτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να καταστήσετε την καθημερινή σας ζωή ευκολότερη.

1)Οι βαρετές μέρες που δεν έχετε διάθεση να βγείτε έξω θα παρακινήσουν τα παιδιά σας να γίνουν δημιουργικά μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

2)Κανονίστε συναντήσεις με τους φίλους των παιδιών σας σε ουδέτερο έδαφος, όπως το πάρκο. Έτσι δεν θα δημιουργηθεί χάος στο σπίτι σας και δεν θα χρειαστεί ούτε καν να καθαρίσετε.

3)Εάν το παιδί σας θέλει να δημιουργήσει στην κουζίνα αφήστε το. Μπορείτε πάντα να του το προσφέρετε αυτό με έτοιμα ατομικά κέικ από το σούπερ μάρκετ, που το μόνο που θα χρειαστεί να κάνει θα είναι το γλασάρισμα. Δηλαδή το στόλισμα με μια απλή σαντιγί, μερέντα και διάφορα καραμελάκια η πολύχρωμη τρούφα. Άλλωστε αυτό δεν είναι και το διασκεδαστικό κομμάτι;

4)Μην αφήνετε το παιδί σας να βλέπει τηλεόραση πάνω από 2 ώρες ημερησίως. Η τηλεόραση θα το έχει σε μια μόνιμη υπερένταση και νευρικότητα. 2 ώρες είναι αρκετές αρκεί να υπάρχουν και ενδιάμεσα διαλείμματα με διάφορες άλλες δραστηριότητες.

5)Συνδυάστε την χαρά και την διασκέδαση με την εκπαίδευση. Διαλέξτε εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια και κάρτες. Παίξτε scrabble που βοηθάει στην ορθογραφία αλλά και uno για να μάθουν τα μικρότερα παιδιά αριθμούς. Ιδανικά είναι και τα βιβλία Χαρούμενες διακοπές που διατίθενται για κάθε ηλικία.

6)Τι και αν το παιδί σας λερωθεί με χώμα. Αφήστε το να χαρεί την φύση . Τι και αν θέλει να φοράει τις αποκριάτικες στολές του. Αφήστε το να καλλιεργήσει το καλλιτεχνικό του κομμάτι και να υποδυθεί διάφορους ρόλους.

7)Αν δείτε το παιδί σας να βαριέται προτείνετέ του να κάνει κάτι απλό. Για παράδειγμα δώστε του σελίδες με σχήματα και παρακινήστε το να εξελίξει το σχήμα σε μια ζωγραφιά. Δηλαδή έναν κύκλο σε μια ρόδα ή έναν ήλιο ή ένα κεφάλι παιδιού.

8)Η σύγχρονη ζωή είναι τόσο αγχωτική και ταραχώδης που μια μέρα μόνο με πυτζάμες, χουζούρι και αγκαλιές με το παιδί σας επιβάλλεται

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved