Μοναδικό! Μία Ακρόπολη φτιαγμένη από… Lego (εικόνες)

Τα Lego είναι από τις αγαπημένες κατασκευές τόσο των μικρών παιδιών όσο και των μεγαλυτέρων.

Μοναδικό! Μία Ακρόπολη φτιαγμένη από… Lego (εικόνες)

Είναι από τα δώρα που έχουμε πάρει και έχουμε κρατήσει στο δωμάτιό μας. Ένα δώρο λοιπόν με βάση τα lego έκανε το Μουσείο Νίκολσον του Σίδνει, στο Μουσείο Ακρόπολης στην Αθήνα.

«Το Βρετανικό Μουσείο μπορεί να αρνείται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα, αλλά εμείς θα δωρίσουμε στο νέο μουσείο της Ακρόπολης μια ολόκληρη Ακρόπολη», λέει αστειευόμενος ο Μάϊκολ Τέρνερ, έφορος του Μουσείου Νίκολσον του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.

Όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς στο παρακάτω φωτογραφικό άλμπουμ η Ακρόπολη είναι χτισμένη με χιλιάδες τουβλάκια. Συγκεκριμένα χρειάστηκαν 120.000 για την κατασκευή της, ενώ οι ώρες για να χτιστεί ήταν περίπου 300.


Περιλαμβάνει ακόμα ξεκαρδιστικά σύγχρονα και αρχαία στιγμιότυπα φτιαγμένα με Lego. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο μικρό Ωδείο, ο Θησέας διασχίζει το δρόμο του μέσα από ένα λαβύρινθο για να αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο. Στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ο Elton John δίνει μια συναυλία για σύγχρονους τουρίστες. Ο Λόρδος Έλγιν και το πλήρωμά του «την κάνουν» με τα μάρμαρα του Παρθενώνα, ενώ ο Φρόιντ, ο οποίος επισκέφθηκε την Ακρόπολη το 1904, την θαυμάζει.

Η συγκεκριμένη Ακρόπολη έχει προσελκύσει πάνω από 100.000 επισκέπτες στο Σίδνει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved