Γνωρίστε τo καφέ των εκλεκτών ψυχών! Για όλα εκείνα παιδιά που αξίζουν μία ίση ευκαιρία

Είναι το «καφέ των εκλεκτών ψυχών», ένα διαφορετικό καφέ που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στη ζωή σε άτομα με ειδικές ικανότητες, όταν η κοινωνία τούς γυρίζει απειλητικά την πλάτη.

Γνωρίστε τo καφέ των εκλεκτών ψυχών! Για όλα εκείνα παιδιά που αξίζουν μία ίση ευκαιρία

Ένα πολύχρωμο καφέ που εμπνεύστηκε, ακολουθώντας τα σκοτσέζικα πρότυπα, η Γεωργία Βαμβουνάκη Ράφαν, φιλόλογος και μητέρα παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες.

Το Μύρτιλλο, που λειτουργεί από τον περασμένο Οκτώβριο, είναι πολυδιάστατο. Είναι καφέ, εργαστήρι, κέντρο λόγου και τέχνης και συγχρόνως εκπαιδευτικός χώρος για ευπαθή άτομα. Εκεί, εκπαιδεύονται για να μπορέσουν να σταθούν επαγγελματικά σε ανάλογους χώρους, αλλά παράλληλα κάνουν ψυχοθεραπεία μέσω της τέχνης.

Τα παιδιά που δουλεύουν στο Μύρτιλλο, με ιδιαίτερα χαρίσματα το καθένα, δεν φαίνεται να πτοούνται από τις κλειστές πόρτες που βρήκαν στο παρελθόν. Στο Μύρτιλλο, στο καφέ της χαράς, η ζωή τους βρίσκει νόημα, αισθάνονται παραγωγικοί, αποκτούν υπευθυνότητα και επιτέλους εργάζονται και αμείβονται.

Η πρόεδρος της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης Μύρτιλλο, Γεωργία Βαμβουνάκη Ράφαν, όπως αναφέρει στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, μέχρι στιγμής δεν έχει επιδιώξει κρατική χρηματοδότηση, γιατί «θέλει πρώτα να επιδείξει έργο». Ωστόσο, η συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντική, αφού -όπως μας λέει- της ζήτησε να σκεφτεί τη δημιουργία και άλλων τέτοιων χώρων. Το επόμενο βήμα της, πάντως, από τον Σεπτέμβριο, θα είναι η δημιουργία γραφείου ευρέσεως εργασίας, ώστε να μπορέσουν να προωθηθούν ευάλωτα άτομα στην αγορά εργασίας.

Παρακολουθήστε το υπέροχο βίντεο με ρεπορτάζ και αφιέρωμα γα το Μyrtillo Café: την καφετέρια της ευκαιρίας. Για όλα εκείνα τα παιδιά που η κρίση ξεκίνησε την ημέρα που ο γιατρός διέγνωσε την διαφορετικότητα τους. Για εκείνα τα ξεχωριστά παιδιά που έχουν κι αυτά δικαίωμα στη ζωή και σε μία θέση εργασίας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved