My cakes - My hobby! Φτιάχνουμε παιδική τούρτα Γουίνι το αρκουδάκι!

Πόσο μου αρέσει να φτιάχνω παιδικές θεματικές τούρτες! Και πόσο αρέσει στα μικρά παιδιά το θέαμα μιας τούρτας των αγαπημένων τους ηρώων από την τηλεόραση!

My cakes - My hobby! Φτιάχνουμε παιδική τούρτα Γουίνι το αρκουδάκι!

Επεξεργάζονται την τούρτα με τα μάτια τους που λάμπουν, παρατηρούν την κάθε λεπτομέρεια και γεμίζουν χαρά και περηφάνια για τη ΔΙΚΗ τους τούρτα γενεθλίων... Απλές στιγμές αλλά τόσο ευτυχισμένες!

Σήμερα λοιπόν σας έχω ένα πολύ αγαπητό ήρωα των παιδιών μας, τον Γουίνι το αρκουδάκι. Για την δημιουργία του δεν θα δυσκολευτούμε καθόλου! Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι λίγη κίτρινη και κόκκινη ζαχαρόπαστα. Για τις λεπτομέρειες της μυτούλας και των ματιών του λίγη μαύρη ζαχαρόπαστα ή χρώμα μαύρο ζαχαροπλαστικής αν προτιμάτε να τα ζωγραφίσετε.

Θα ξεκινήσουμε με το σώμα του, πλάστε τη κίτρινη ζαχαρόπαστα σε ένα μακρόστενο σχήμα που να στενεύει στη κορυφή (σχήμα δάκρυ), δύο ποδαράκια κολλημένα αριστερά και δεξιά δεν νομίζω να σας δυσκολεύουν καθόλου.

WP 003243
WP 003245

Για το μπλουζάκι του,ανοίξτε με το πλάστη σας σε λεπτό φύλλο λίγη κόκκινη ζαχαρόπαστα και με ένα μυτερό μαχαιράκι κόψτε ένα σχήμα V στη μέση.

WP 003248

Με λίγο σιροπάκι κολλήστε το μπλουζάκι του γύρω από το σώμα του με το σχήμα V να είναι μπροστά στο λαιμό του.

WP 003250

Πριν κολλήσετε τα χεράκια του, μη ξεχάσετε να βάλετε τα μανίκια του. Μακρόστενες λωρίδες από κόκκινη ζαχαρόπαστα κολλημένες στο μπράτσο θα μας εξυπηρετήσουν άριστα.

WP 003252

Για το πρόσωπο του τώρα δουλέψτε το όπως σας εξυπηρετεί, είτε φτιάξτε μια στρογγυλή μπαλίτσα από ζαχαρόπαστα και απλά φτιάξτε τα μάτια και τη μύτη, είτε παλέψτε το λιγάκι και δώστε του μια πιο ενδιαφέρουσα μορφή. (Αν δυσκολευτείτε για τη στήριξη του κεφαλιού, μη διστάσετε να καρφώσετε μια οδοντογλυφίδα στο σωματάκι του, αυτό θα το κρατήσει στη θέση του).

WP 003253

Όπως και να το κάνετε το θέμα είναι ένα, το φτιάξατε εσείς με τα δικά σας χεράκια και θα είναι όμορφο όπως και να βγει!

Για τα αυτάκια, κολλήστε δύο μικρές μπιλίτσες ζαχαρόπαστας αφού πρώτα έχετε πιέσει στο κέντρο με την άκρη του πινέλου σας για πιο ρεαλιστική μορφή. Μυτούλα και ματάκια από μαύρη ζαχαρόπαστα θα ολοκληρώσουν το μικρό μας κίτρινο αρκουδάκι!

WP 003340

Πόσο εύκολα και γρήγορα!
Βάλτε το να κάτσει σε μια τούρτα που έχετε φτιάξει και στολίσει μόνοι σας, βάλτε χρώμα και πολύ φαντασία! Είμαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα είναι συγκλονιστικό!

WP 003335

Καλή σας διασκέδαση!

Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes-My Hobby!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved