Nοστιμιά! Μαριναρισμένα παϊδάκια γαλοπούλας με μέλι και δεντρολίβανο από τον Γιώργο Γεράρδο

Τα τελευταία χρόνια βρίσκουμε στην αγορά όλο το χρόνο γαλοπούλα ενώ παλαιότερα αυτό το πουλερικό ήταν διαθέσιμο μόνο τη περίοδο των Χριστουγέννων συνήθως ολόκληρο και κατεψυγμένο.

Nοστιμιά! Μαριναρισμένα παϊδάκια γαλοπούλας με μέλι και δεντρολίβανο από τον Γιώργο Γεράρδο

Τώρα πια, μπορούμε να αγοράσουμε φρέσκια γαλοπούλα σε κομμάτια, όπως φιλέτο, μπούτι ή παϊδάκια. Είναι ένα κρέας πού νόστιμο και υγιεινό, χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε βιταμίνη Β, μέταλλα και αμινοξέα. Φυσικά, όπως και το κοτόπουλο, θέλει καλό μαγείρεμα και καλό πλύσιμο των σκευών και των χεριών μας.

Η συνταγή που σας προτείνω σήμερα ταιριάζει πολύ στη γαλοπούλα και το μαρινάρισμα κρατάει το κρέας της ζουμερό. Είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση της με υλικά που όλοι μας έχουμε στη κουζίνα μας, ενώ η μαρινάδα γίνεται πολύ γρήγορα με το multi mayo της Kenwood. Το μέλι με το δεντρολίβανο είναι απίθανος συνδυασμός και μαζί με το πορτοκάλι, το λεμόνι και τη μουστάρδα το τελικό γευστικό αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό, μικροί και μεγάλοι θα γλύφουν τα δάκτυλα τους!

Σε αυτή τη συνταγή μπορείτε να πειραματιστείτε με τις γεύσεις που σας αρέσουν. Αντί για δεντρολίβανο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βασιλικό ή θυμάρι και αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις προσθέστε γλυκιά πάπρικα και λίγο τσίλι ή μπούκουβο.

Υλικά

marige001

1 κιλό γαλοπούλα, σε παϊδάκια
3-4 κλωναράκια δεντρολίβανο
1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
5 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.γ. μέλι
2 κ.γ. μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο κάδο του multi-mayo της Kenwood και χτυπάμε για ένα λεπτό μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.

marige004


Σε ένα μπολ περιχύνουμε τα παϊδάκια της γαλοπούλας με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.

marige005

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 220 βαθμούς. Απλώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα κομμάτια της γαλοπούλας σε μία στρώση και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν καλά.

marige006

Σερβίρουμε αμέσως με λίγη σαλάτα και πουρέ πατάτας ή ότι συνοδευτικό θέλετε.

marige007
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved