Νεαρό ζευγάρι Ελλήνων θέλει να αλλάξει τον κόσμο και «μεταδίδει» την ελπίδα (εικόνες και βίντεο)

Η Ελλάδα της κρίσης μπορεί να κάνει «θαύματα» και να γεννήσει την ελπίδα. Κάτι τέτοιο θέλουν να γίνει ο Ελπιδοφόρος και η Δώρα, ένα ερωτευμένο ζευγάρι, που η κρίση τους ανάγκασε να αναζητήσουν ευκαιρίες εργασίας εκτός Ελλάδας.

Νεαρό ζευγάρι Ελλήνων θέλει να αλλάξει τον κόσμο και «μεταδίδει» την ελπίδα (εικόνες και βίντεο)

Έτσι, μετά το πτυχίο τους, έβγαλαν εισιτήρια αρχικά για την Ινδία και ακολούθως για τη Νότιο Αφρική. Τα δυο παιδιά, εργάστηκαν για τουλάχιστον δυο χρόνια στην Aφρικανική Ήπειρο και όταν ήρθε η ώρα της επιστροφής, αποφάσισαν να το κάνουν με ένα ξεχωριστό τρόπο. Σύμφωνα με το ομογενειακό site pappaspost, ο Ελπιδοφόρος και η Δώρα επέλεξαν να γυρίσουν πίσω διασχίσουν την Αφρική, αντί να πάρουν το αεροπλάνο.

Το εγχείρημά τους είναι να μεταβούν από τη Νότιο Αφρική μέχρι και την Αίγυπτο, περνώντας από όλες τις ενδιάμεσες χώρες.. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το AfriQuest. Οι δυο νέοι, θέλουν μέσα σε έξι μήνες να διασχίσουν 11 χώρες. Σκοπός τους είναι να κινηματογραφήσουν την εμπειρία τους και να δημιουργήσουν ένα ντοκιμαντέρ, όπου θα καταγράφονται οι μοναδικές στιγμές τους στο μεγάλο αυτό ταξίδι των 15.000 χιλιομέτρων. Το κυριότερο ωστόσο είναι ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα έρχονται σε επαφή με τους ντόπιους και θα προσφέρουν εθελοντικά τις εργασίες τους σε διάφορες θέσεις σε ιδρύματα, ορφανοτροφεία και άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Για την ολοκλήρωση μάλιστα του ταξιδιού τους υπάρχει ήδη μία καμπάνια που έχουν ξεκινήσει, ώστε να συλλέξουν το ποσό που χρειάζεται για το οδοιπορικό τους και μάλιστα είναι πολύ κοντά στον τελικό τους στόχο. Δείτε το βίντεο για το AfriQuest, όπως οι ίδιοι το περιγράφουν και πώς μπορείτε να τους υποστηρίξετε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved