Εκκληση βοήθειας από την πλημμυρισμένη Σερβία: Ας βοηθήσουμε όπως μπορούμε

Όλοι έχουμε δει τις εικόνες με τις καταστροφικές πλημμύρες στη Σερβία, όπου άφησαν άστεγους χιλιάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά! Υπολογίζεται ότι πάνω από 25.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες εστίες τους, ενώ έφθασε αεροπλάνο με ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ.

Εκκληση βοήθειας από την πλημμυρισμένη Σερβία: Ας βοηθήσουμε όπως μπορούμε

Συνολικά 25.070 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες από εκτεταμένες πλημμύρες περιοχές στη Σερβία, όπου η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, όπως ανακοινώθηκε από το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας εξέφρασε τον φόβο ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, περιέγραψε για μία ακόμη φορά την κατάσταση ως καταστροφική, τονίζοντας όμως ότι διαδίδονται και αναληθείς πληροφορίες. Αεροπλάνο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια από τον ΟΗΕ έφτασε νωρίτερα στη Σερβία και σύντομα θα φθάσει και δεύτερο αεροπλάνο με τρόφιμα και νερό για τον πληθυσμό που έχει πληγεί από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 120 ετών.

Μετά τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, μάχη με τις πλημμύρες δίνει και η Κροατία. Οι καταστροφικές πλημμύρες και η υπερχείλιση ποταμών έχουν αφήσει πίσω τους έρημο τοπίο, αναγκάζοντας πάνω από δυο χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο δήμαρχος της πόλης Γκούνια δήλωσε ότι η κατάσταση είναι καταστροφική και ότι δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι που να μην έχει καλυφθεί από νερό έως το ύψος των παραθύρων, τα περισσότερα έχουν καλυφθεί από νερό έως τις στέγες και άλλα δεν φαίνονται.
Στην επαρχία Ποσάβινα όσοι κάτοικοι πρόλαβαν, έφυγαν από λεωφορεία και κάποιοι άλλοι με βάρκες!

Το μέγεθος της καταστροφής είναι ανυπολόγιστο και η πρεσβεία της Σερβίας στην Aθηνα κάνει έκκληση από την ιστοσελίδα της για αποστολή βοήθειας μέσω του σερβικού ερυθρού σταυρού για παπλώματα, ρούχα, ράντζα, πάνες για μωρά και ενήλικες, κάλτσες, εσώρουχα, φακούς και μπαταρίες, είδη υγιεινής (οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σερβιέτες, χαρτιά τουαλέτας, μωρομάντηλα κλπ), γαλότσες και ο,τι άλλο μπορείτε!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: (+30) 210 - 777 4430 της Σερβικής Πρεσβείας που βρίσκεται στην Βασιλίσσης Σοφίας 106.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved