Συγκλονιστικό! Η παιδική σεξουαλική κακοποίηση μέσα από εικόνες (φωτογραφίες)

Εκατομμύρια παιδιά σε όλον τον κόσμο πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Ιδιαίτερα στις χώρες της νότιας Αφρικής η κατάσταση είναι δραματική.

Συγκλονιστικό! Η παιδική σεξουαλική κακοποίηση μέσα από εικόνες (φωτογραφίες)

Η φωτογράφος, Μαριέλα Φιρέρ, για περισσότερο από δέκα χρόνια κατέγραφε ιστορίες παιδιών που είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά. Η ίδια έγραψε βιβλίο 700 σελίδων, με τίτλο «My Piece of Sky», το οποίο και θεωρεί έργο ζωής. Μέσα σε αυτό υπάρχουν ιστορίες παιδιών αλλά και πώς βίωσε η οικογένειά τους την κακοποίηση, ενώ οι φωτογραφίες είναι συγκλονιστικές.

Η γνωστή φωτογράφος δεν είναι τυχαίο που επέλεξε να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, καθώς είχε κακοποιηθεί ως παιδί. Από κει κι ύστερα η ζωή της άλλαξε.

«Είναι σαν το θέμα να με διάλεξε», αναφέρει χαρακτηριστικά η Φιρέρ.«Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Αν είχα οποιοδήποτε άλλο πρότζεκτ, θα το είχα κάνει μέσα σε τέσσερα χρόνια, αλλά με αυτό το θέμα, δούλευα σε ποσοστό 30%, επειδή στο υπόλοιπο 70% του χρόνου μου προσπαθούσα να συνέλθω συναισθηματικά. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτά τα είδη των εγκλημάτων κατά των παιδιών, πραγματικά αυτό με οδήγησε στα άκρα ψυχολογικά...».

Δείτε μερικές από τις συγκλονιστικές φωτογραφίες του πρότζεκτ

Δείτε επίσης:

Η φτώχεια μέσα από τα μάτια των παιδιών - Εικόνες που θα αγγίξουν την καρδιά σας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved