Η απίστευτη ιστορία ενός νεογέννητου που ήθελε να ζήσει και τα κατάφερε! (φωτογραφίες)

Ο Φιν Τζόουνς δεν είναι ένα συνηθισμένο μωρό. Είναι ένας μαχητής με όλη την σημασία της λέξης. Μαχητής γιατί πάλεψε για την ζωή του από την στιγμή που γεννήθηκε. Και την κέρδισε.

Η απίστευτη ιστορία ενός νεογέννητου που ήθελε να ζήσει και τα κατάφερε! (φωτογραφίες)

Ήδη οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει την μητέρα του όταν ήταν 6 μηνών έγκυος, ότι το έμβρυο είχε σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά και μπορεί να μην επιζούσε, οπότε μόλις γεννήθηκε και συμπλήρωσε λίγες ώρες ζωής, υποβλήθηκε σε μια επέμβαση που θα του επέτρεπε να κυκλοφορεί οξυγόνο στο αίμα του. Η επέμβαση αυτή δεν θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα του Φιν, απλά του έδινε λίγο χρόνο μέχρι να επανεξετάσουν οι γιατροί την κατάστασή του και να δουν κατά πόσο θα επιβιώσει.

Το μωρό όμως μέσα στην θερμοκοιτίδα έδειχνε να το παλεύει. Η μητέρα του, αν και εξαντλημένη σωματικά και ψυχολογικά, πήγαινε και το θήλαζε 8 φορές την ημέρα! Αυτή η επαφή που είχαν οι δυο τους, λέει η 31χρονη μητέρα του, την ώρα του θηλασμού ήταν μοναδική, καθώς ήταν μια ευκαιρία για το μωρό να ξεφύγει από τα καλώδια και τους θορύβους της μονάδας.

10 ημερών ήταν το μωρό, όταν οι γιατροί αποφάσισαν να το χειρουργήσουν στην καρδιά. Η επέμβαση διήρκεσε 5μισι ώρες χωρίς κανένα διάλειμμα για τους χειρουργούς και στέφθηκε με επιτυχία.

Η χαρά των γονιών όμως δεν διήρκεσε πολύ. Την επόμενη μέρα της επέμβασης, εμφανίστηκε πάλι πρόβλημα στο μωρό Φιν, αυτή την φορά στο πεπτικό σύστημα. Οι γιατροί πολύ απαισιόδοξοι, δεν έδιναν ελπίδα στους γονείς. Η κατάσταση του μωρού ολοένα και χειροτέρευε. Γιατί το πρόβλημα του πεπτικού του δημιουργούσε υψηλή πίεση και αυτό δεν το βοηθούσε να συνέλθει. Υποβλήθηκε σε 2η επέμβαση για να διορθώσουν το πρόβλημα, μια μόλις μέρα μετά την επέμβαση της καρδιάς.

Και ενώ το μωρό προσπαθούσε να επανέλθει μετά από τόσο βαριές επεμβάσεις, λίγες μέρες αργότερα νέο χτύπημα. Αυτή τη φορά βρέθηκε υγρό στους πνεύμονες και έπρεπε να αφαιρεθεί. Νέα επέμβαση πάνω στο ταλαιπωρημένο κορμάκι. Γιατροί και γονείς περίμεναν με αγωνία την εξέλιξη του. Τελικά 5 εβδομάδες αργότερα, ο Φιν τα κατάφερε και πήρε εξιτήριο για το σπίτι του.

Αυτή τη στιγμή είναι ένα υγιέστατο μωράκι. Μόνο μια ουλή στο στέρνο και άλλη μια στην περιοχή της κοιλιάς, θα θυμίζουν στους γονείς την μεγάλη περιπέτεια του παιδιού τους, που όμως -παρά τις αντιξοότητες- τα κατάφερε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved