Συνταγή για τα καλύτερα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας από τον Γιώργο Γεράρδο

Μια συνταγή για μπισκότα είναι πάντα απαραίτητη στο ρεπερτόριο ενός γονιού.

Συνταγή για τα καλύτερα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας από τον Γιώργο Γεράρδο

Αυτή η εκδοχή έρχεται από την ειδικό της ζαχαροπλαστικής Dorie Greenspan, είναι δοκιμασμένη και πραγματικά πρόκειται για τα καλύτερα μπισκότα με σοκολάτα που έχω δοκιμάσει.
Τα υλικά είναι οικονομικά και όλοι μας τα έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας. Μπορείτε να τα φτιάξετε πολύ γρήγορα με το μίξερ K-mix της Kenwood και αν θέλετε φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα και φυλάξτε τη ζύμη στη κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Φυσικά, ένα μπισκότο δεν είναι η ιδανική τροφή για ένα παιδί, αλλά σίγουρα προτιμώ να δίνω στα παιδιά μου κάτι που φτιάξαμε στο σπίτι με αγνά υλικά παρά μια λιχουδιά από το περίπτερο που είναι αμφιβόλου ποιότητας. Όπως πάντα, τα παιδιά μπορούν να μας βοηθήσουν στο μέτρημα των υλικών, στο μοίρασμα της ζύμης στη λαδόκολλα και φυσικα στη κατανάλωση!

Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
250 γραμμάρια κουβερτούρα
2 μεγάλα αβγά
¾ κ.γ. baking powder
1 κ.γ αλάτι
1 βανιλίνη

Εκτέλεση

skmpi02 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και μετράμε τα υλικά μας σε ζυγαριά. Τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ το βούτυρο με τις δυο ζάχαρες και χτυπάμε με το K-mix της Kenwood με τους αναδευτήρες μαρέγκας για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.

skmpi04 1

Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και ξαναχτυπάμε.

skmpi05 1

Προσαρμόζουμε στο μίξερ τους αναδευτήρες ζύμης, προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, το Baking powder και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

skmpi07 1

Προσθέτουμε τη σοκολάτα

skmpi08 1

Και ανακατεύουμε πάλι.

skmpi09 1

Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα και με ένα κουτάλι τοποθετούμε μπάλες ζύμης σε μέγεθος μικρού καρυδιού σε απόσταση 5-6 εκατοστών μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.

skmpi010 1

Ψήνουμε τα μπισκότα για 11 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε θα είναι ακόμα πολύ μαλακά, αλλά όταν παγώσουν θα είναι τραγανά γύρω γύρω και μαλακά στο κέντρο.

skmpi011 1


Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved