Η «ομορφιά» και η ιστορία μιας ουλής. Φωτογραφίες γυναικών που τους επιτέθηκαν με βιτριόλι

Κάθε ουλή στο σώμα ή το πρόσωπο κρύβει μια ιστορία. Άλλοτε ηρωική, άλλοτε ντροπιαστική, άλλοτε άδικη... Τι γίνεται στην τρίτη περίπτωση; Όταν κάποιος άλλος σου έχει προκαλέσει με πολύ πόνο τις ουλές σου χωρίς να φταις και χωρίς να μπορέσεις να κάνεις κάτι για να το σταματήσεις;

Η «ομορφιά» και η ιστορία μιας ουλής. Φωτογραφίες γυναικών που τους επιτέθηκαν με βιτριόλι

Ακούμε τόσα πολλά για επιθέσεις με βιτριόλι (θειικό οξύ) σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές,που πλέον δεν αποτελούν είδηση. Τα θύματα είναι κυρίως γυναίκες, οι οποίες πέφτουν θύματα βίας από τα ίδια μέλη της οικογένειάς τους σε μια άτυπη επιβουλή άγραφων νόμων. Είναι τόσο εξοργιστικά συνηθισμένο στις χώρες αυτές που κανείς δεν ευαισθητοποιείται.

Η φωτογράφος Farzana Hossen κατάφερε και συγκέντρωσε κάποιες γυναίκες που έχουν υποστεί αυτού του είδους το βασανιστήριο και τις τοποθέτησε μπροστά από το φακό της. Εκείνες με τη σειρά τους, ποζάρουν άλλοτε συνεσταλμένα και άλλοτε με αυτοπεποίθηση αποκαλύπτοντας την παραμορφωμένη ομορφιά τους.

Το πρότζεκ της τιτλοφορείται «Lingering Scars». Δείτε με ευαισθησία αυτές τις γυναίκες και θα ανακαλύψετε ότι ο ηρωισμός τους είναι η ομορφιά τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved