Θήλασε μέσα σε κατάστημα και την αποκάλεσαν «αλήτισσα». Τώρα οι μαμάδες είναι στο πλευρό της (εικόνες)

Την συμπαράστασή τους σε μία μητέρα που είχε διωχθεί από πολυκατάστημα επειδή θήλαζε το μωράκι της επέλεξαν να εκφράσουν δεκάδες Αγγλίδες μητέρες με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Θήλασε μέσα σε κατάστημα και την αποκάλεσαν «αλήτισσα». Τώρα οι μαμάδες είναι στο πλευρό της (εικόνες)

Περίπου 70 γυναίκες συγκεντρώθηκαν στο συγκεκριμένο πολυκατάστημα στο Νότινγχαμ και θήλασαν δημόσια τα μωράκια τους, καθώς η γυναίκα που το είχε κάνει πριν λίγο καιρό, είχε δεχτεί ύβρεις και με προσβλητικό τρόπο της απαγόρευσαν να το κάνει.

Η 25χρονη τότε μητέρα που είχε πάει εκεί για να κάνει τις αγορές της, αναγκάστηκε να θηλάσει το παιδάκι της, καθώς εκείνο άρχισε να κλαίει. Αμέσως όμως υπάλληλοι της είπαν ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με την πολιτική του καταστήματος, ενώ κάποιοι από αυτούς την αποκάλεσαν «αλήτισσα». Εκείνη βγήκε έξω και θήλασε το μωρό της στο πεζοδρόμιο, ενώ έβρεχε. Η φωτογραφία της έκανε το γύρο των ξένων μέσων και προκάλεσε την οργή του κόσμου.

Οι 70 μητέρες ως ένδειξη συμπαράστασης, για 15 λεπτά θήλασαν δημόσια, άλλες μέσα στο πολυκατάστημα κι άλλες έξω στο πεζοδρόμιο. Η διοργανώτρια της κίνησης αυτής, Λία Γκίμπσον, μίλησε στα ξένα μέσα για την ανταπόκριση του κόσμου.

«Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε το δικαίωμα των γυναικών να θηλάζουν τα παιδιά τους χωρίς κανένας να τους ζητά να φύγουν. Η ανταπόκριση ήταν φανταστική, καλύτερη απ'ότι περιμέναμε. Όλα κύλησαν ήσυχα κι αρμονικά, όπως ακριβώς θέλαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι μπορούμε να θηλάζουμε με την ησυχία μας, χωρίς να επιδεικνύουμε τα στήθη μας», υποστηρίζει η Λία Γκίμπσον. «Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι ακόμα συνεχίζουν να βλέπουν το στήθος μας ως σεξουαλικό αντικείμενο. Το στήθος είναι φτιαγμένο για να τρέφει τα παιδιά».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved