My cakes - My hobby: Φτιάχνουμε τούρτα - καλάθι γεμάτη με λουλούδια

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά! Ελπίζω να περάσατε πολύ όμορφα και να έχετε ακόμα κέφι και όρεξη γιατί σήμερα θα δημιουργήσουμε κάτι πολύ ξεχωριστό!

My cakes - My hobby: Φτιάχνουμε τούρτα - καλάθι γεμάτη με λουλούδια

Μιας και η άνοιξη τα έχει στολίσει όλα εκεί έξω εμείς θα επηρεαστούμε από αυτό και θα φτιάξουμε μια τούρτα καλάθι γεμάτη με λουλούδια!

Στο λουλούδι που θα δώσουμε περισσότερη έμφαση όμως είναι το τριαντάφυλλο. Σας είχα δείξει μια εύκολη εκδοχή σε προηγούμενο θέμα, σήμερα το τριαντάφυλλο μας θα είναι πιο ρεαλιστικό και μπορεί να γίνει και σε φυσικό μέγεθος.

orf001 1

Το μόνο που θα χρειαστούμε θα είναι λίγη ζαχαρόπαστα ένα εργαλείο ζαχαρόπαστας μπάλα και ένα εργαλείο με κωνικό σχήμα. Ένα μεγάλο και καθαρό σφουγγάρι είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να δώσουμε στο λουλούδι μας μια αέρινη χάρη. Φυσικά θα χρειαστούμε και κουπάτ για τα πέταλα του λουλουδιού μας.

orf003 1

Ξεκινώντας, πλάστε λίγη ζαχαρόπαστα σε κωνικό σχήμα και με το εργαλείο κώνο φτιάξτε μια ωπή και γυρίζωντας πάνω κάτω για να λειανθούν οι άκρες και να λεπτύνουν.

orf004 1

Τυλίξτε τις άκρες προς τα μέσα όπως στη φωτογραφία. Αυτό θα είναι το κεντρικό μπουμπούκι του λουλουδιού μας και γύρω γύρω από αυτό θα κολλήσουμε τα πέταλα του.

Αφού έχετε ανοίξει τη ζαχαρόπαστα σε λεπτό φύλλο,κόψτε με κουπάτ τα πέταλα του ξεκινώντας από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο μέγεθος.

Τοποθετήστε ένα κάθε φόρα πάνω σε ένα σφουγγάρι όπου έχετε πασπαλίσει πριν με λίγο νισεστέ για να μη μας κολλήσει η ζαχαρόπαστα, και τώρα με το εργαλείο μπάλα λειάνετε τις άκρες των πετάλων και δώστε τους μια αέρινη όψη.

orf006 1

Με λίγο σιροπάκι και ένα μικρό πινελάκι κολλήστε τα πέταλα σας, ξεκινώντας πάντα από το πιο μικρό μέγεθος, πάνω στο κεντρικό μπουμπούκι που φτιάξαμε πρώτο. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα μεγέθη και σταματήστε όταν το αποτέλεσμα σας ικανοποιεί. Δεν είναι καθόλου δύσκολο αυτό που χρειάζεται είναι εξάσκηση, θα δείτε πως κάθε νέο λουλουδάκι θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο!

Καλή σας επιτυχία και πάνω απ' όλα καλή σας διασκέδαση!

Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes-My Hobby.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved