Νόρα Βαλσάμη: «Θέλω σαν τρελή να γίνω γιαγιά»

Η Νόρα Βαλσάμη σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εξομολογήσεις της μιλά στο Mothersblog.gr για τον άνθρωπο που λατρεύει περισσότερο στη ζωή της, το γιο της Ερρίκο!

Νόρα Βαλσάμη: «Θέλω σαν τρελή να γίνω γιαγιά»

Από τον Γιάννη Βίτσα

-Πώς μεγαλώσατε τον Ερρίκο;

«Έδωσα όλο μου τον εαυτό μου στον Ερρίκο και θα το επαναλάβω ,όποτε χρειαστεί όπως κάθε μάνα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν μητέρες που δεν ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους ή φέρονται σα να είναι ξένα. Τον Ερρίκο τον μεγάλωσα με πολύ στοργή και αγάπη σαν να είναι το σώμα μου, σα να είμαι εγώ. Από μικρό παιδί τον έπαιρνα μαζί μου στο θέατρο και τις περιοδείες μου. Υπήρξα κλασσική χαζομαμά...Και ο πατέρας του ήταν επίσης χαζομπαμπάς. Όλοι οι γονείς, όσοι έχουν την τύχη να κάνουν παιδιά, έτσι είναι. Ένιωθα καμάρι για εκείνον, λυπόμουν με τις στεναχώριες και τις πίκρες του και μοιραζόμουν τις χαρές του.»

-Τι σας έμαθε ο Ερρίκος στη ζωή σας;

«Ο μικρός Ερρίκος μου προσέφερε πολλά. Το βλέμμα του είναι καθαρό. Δεν υπήρξε υποκριτής. Έχει αλήθεια.»

-Εσείς αντιστοίχως τι του μάθατε;

«Του έδωσα σχεδόν τα πάντα. Του προσέφερα άπλετα την αγάπη μου και την εμπιστοσύνη μου. Πήρε πολύ τρυφερότητα. Του μετέδωσα την ευαισθησία μου.»

-Ο ίδιος γράφει ηλεκτρονική μουσική και θεωρείται ένας από τους καλύτερους συνθέτες στο είδος του. Τον παρακολουθείτε;

«Δε θέλω να είμαι πάνω από το κεφάλι του, γιατί δουλεύει μόνος του, με τα ηλεκτρονικά του και δεν τον ενοχλώ ποτέ. Και εκείνος αντιστοίχως δε με ενοχλεί όταν δουλεύω, είμαι στο θέατρο και κάνω πρόβες. Σεβόμαστε ο ένας τον άλλο στη δουλειά. Οτιδήποτε χρειαστεί από εμένα είμαι στη διάθεσή του. Δεν χρειάστηκε βέβαια ποτέ τίποτα. Δε ζήτησε ποτέ κάτι από εμάς. Προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μόνος του.»

-Έχετε ακούσει τραγούδια του;

«Πολλά. Τα ακούω κρυφά. (γέλια). Έχει πολύ ταλέντο. Είναι μοναδικός στο είδος του.»

-Θέλετε να παντρευτεί;

«Πάρα πολύ. Δε βλέπω να κάνει μεγάλους δεσμούς -έτσι όπως εγώ αντίστοιχα γνώρισα τον πατέρα του και κόλλησα. Θέλω όμως σαν τρελή να γίνω γιαγιά.»

-Τον επηρέασε το ότι ήσασταν κι εσείς και ο πατέρας του Ερρίκος Ανδρέου αναγνωρίσιμοι από το κοινό;

«Ήταν underground και μακριά από εμάς. Δεν ήθελε ούτε να φωτογραφηθεί μαζί μας. Από παιδί δεν επεδίωξε τη δημοσιότητα μέσα από εμάς.»

-Τα τελευταία έξι χρόνια απέχετε από το θέατρο. Επιθυμείτε να επανεμφανιστείτε ;

«Μετά το «Βιολιστή στη στέγη» που έπαιξα στο θέατρο Βεάκη αναζητώ κάτι αντίστοιχο. Μου έχουν προταθεί άχαροι ρόλοι και έργα χωρίς νόημα που δε μου αρέσουν. Δεν τους αποδέχθηκα. Από μικρή έκανα πάντα μόνο αυτό που μου άρεσε και αγαπούσα!»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved