My cakes - My hobby! Φτιάχνουμε μικρά τριανταφυλλάκια από ζαχαρόπαστα

Χρυσοχέρες μου καλημέρα! Σήμερα θα σας δείξω πόσο εύκολα και γρήγορα με τα χεράκια μας θα φτιάξουμε μικρά τριανταφυλλάκια από ζαχαρόπαστα.

My cakes - My hobby! Φτιάχνουμε μικρά τριανταφυλλάκια από ζαχαρόπαστα

Λουλουδάκια που θα μπορέσετε με αυτά να διακοσμήσετε cupcakes, μπισκοτάκια, τούρτες και πολλές άλλες γλυκές δημιουργίες.

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ζαχαρόπαστα χρώματος της επιλογής μας.

eleni001 1

Ξεκινώντας, θα τρίψουμε ανάμεσα στα χέρια μας λίγη ζαχαρόπαστα για να της δώσουμε ένα μακρόστενο σχήμα όπως στη φωτογραφία.
Το σχήμα δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ λεπτό, με τους αντίχειρες αριστερά και δεξιά θα πιέσουμε ελαφρά εναλλάξ για τα σχηματιστούν τα πέταλα του τριαντάφυλλου μας. Όσο πιο πολλά τόσο πιο όμορφο θα γίνει!

Τώρα αφήστε το πάνω στην επιφάνεια εργασίας σας και αρχίστε να το τυλίγετε σε ένα ρολό, είμαι σίγουρη πως σε αυτό το σημείο θα απορείτε πως γίνεται τόσο εύκολα επειδή ήδη θα κρατάτε ένα μισοσχηματισμένο τριαντάφυλλο στα χεράκια σας.
Τώρα θα δείτε πως το λουλούδι έχει δύο όψεις, πάνω και κάτω, διαλέξτε αυτή που θεωρείτε εσείς πιο όμορφη.
Κρατώντας το περίπου από τη μέση του, πιέστε με τα δύο δάχτυλα σας μέχρι αυτά να ακουμπήσουν το ένα το άλλο. Αυτή η διαδικασία έκανε το λουλούδι μας να «ανοίξει», να ανθίσει.

eleni004 1
eleni005 1

Ότι περίσσεψε από κάτω μπορείτε να το ξαναχρησιμοποιήσετε για άλλο λουλούδι. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το αποτέλεσμα πολύ όμορφο! Δημιουργήστε και περάστε καλά! Βάλτε και τα μικρά σας κοντά σας να φτιάξουν και τα δικά τους λουλουδάκια! Θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά θα τα καταφέρουν!

Extra tip: Μπορείτε να φτιάξετε τα τριαντάφυλλα αρκετές μέρες πριν τα χρησιμοποιήσετε, δεν έχετε παρά να τα αφήσετε να στεγνώσουν καλά σε ένα δίσκο και μετά να τα φυλάξετε σε ένα τάπερ καλά κλεισμένο στο ντουλάπι σας. Κρατήστε τα μακριά από υγρασία!

Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes-My Hobby

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved