Συνταγή για νηστίσιμη τάρτα με σοκολάτα, φράουλες και σαντιγί καρύδας από τον Γιώργο Γεράρδο

Είμαστε στη καρδιά της Σαρακοστής και θέλω να σας προτείνω ένα λαχταριστό νηστίσιμο γλυκό για μικρούς και μεγάλους. Φτιάχνεται με λίγα, απλά και υγιεινά συστατικά και φυσικά φράουλες που τώρα είναι η εποχή τους.

Συνταγή για νηστίσιμη τάρτα με σοκολάτα, φράουλες και σαντιγί καρύδας από τον Γιώργο Γεράρδο

Τα παιδιά τρελαίνονται για φράουλες και σοκολάτα και με αυτή τη συνταγή τους χαρίζουμε γλύκα και γεύση χωρίς ζωικά λιπαρά. Επίσης μια πολύ καλή λύση είναι να χρησιμοποιείτε γάλα καρύδας για να φτιάξετε σαντιγί αντί για κρέμα γάλακτος ή φυτικές έτοιμες κρέμες που είναι γεμάτες πρόσθετα και συντηρητικά.
Επίσης το μέλι και η βρώμη που πρωταγωνιστούν στη τάρτα αυτή είναι υπερτροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιο μικρών και μεγάλων.

Τέλος το γλυκό αυτό είναι ωμοφαγικό, δηλαδή δεν θέλει μαγείρεμα ή ψήσιμο και με τη κουζινομηχανή Premier Chef της Kenwood φτιάχνεται εύκολα, γρήγορα και χωρίς πολλά σκευή.

Υλικά
150 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
50 γραμμάρια μέλι
40 γραμμάρια κακάο
2 κονσέρβες γάλα καρύδας, τις οποίες τοποθετούμε στο ψυγείο μια μέρα πριν
1 κουταλιά σούπας αχνή ζάχαρη
300 γραμμάρια φράουλες

GERARDOS002 1

Εκτέλεση
Στερεώνουμε τον αναδευτήρα Κ στη κουζινομηχανή Kenwood. Μετράμε τη βρώμη, το κακάο, το μέλι και τα προσθέτουμε στον κάδο.

Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για δυο τρία λεπτά, μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.

GERARDOS003 1
GERARDOS004 1

Απλώνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα για τάρτα διαμέτρου 20 εκατοστών. Αν έχετε μεγαλύτερη φόρμα απλά αυξήσετε τη ποσότητα ζύμης που θα φτιάξετε. Με τα χέρια μας τη πιέζουμε καλά και φροντίζουμε να φτάνει στα τοιχώματα της φόρμας γύρω γύρω. Τοποθετούμε τη τάρτα στο ψυγείο όσο ασχολούμαστε με τα επόμενα βήματα για να στερεοποιηθεί.

GERARDOS005 1

Για τη σαντιγί καρύδας, αφήνουμε τις κονσέρβες σε ψυγείο για μία μέρα. Το γάλα καρύδας είναι φυσικό προϊόν και αν δεν τονίσουμε τη κονσέρβα, στο ψυγείο θα διαχωριστεί. Στο πάνω μέρος θα μαζευτεί η κρέμα και από κάτω θα μείνει το νερό της καρύδας. Με ένα κουτάλι μαζεύουμε τη κρέμα που θα είναι η μισή ποσότητα κάθε κονσέρβας. Δεν πετάμε το νερό καρύδας που περισσεύει, μπορούμε με αυτό να φτιάξουμε πολύ ωραία smoothies.

Προσαρμόζουμε το σύρμα στη κουζινομηχανή Kenwood και χτυπάμε τη κρέμα καρύδας που μαζέψαμε σε δυνατή ταχύτητα μαζί με την άχνη ζάχαρη για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει σε σαντιγί.

GERARDOS009 1

Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις κόβουμε στη μέση. Θέλουμε οι φράουλες μας να έχουν παρόμοιο μέγεθος για να είναι καλύτερο το τελικό οπτικό αποτέλεσμα. Έτσι αφαιρούμε τις πολύ μεγάλες ή μικρές από το κεσεδάκι που αγοράσαμε.
Τέλος συνθέτουμε τη τάρτα μας πριν τη σερβίρουμε. Απλώνουμε τη σαντιγί καρύδας πάνω από τη βάση της τάρτας και τοποθετούμε τις φράουλες σε ομόκεντρους κύκλους, ξεκινώντας από το κέντρο.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved