«Ναι σε όλα»! Η μαμά που ακολουθεί το «Yes parenting» και διχάζει (εικόνες)

Γίνεται να λέμε «Ναι» σε ό,τι και αν μας ζητήσουν τα παιδιά μας; Γίνεται να τα αφήνουμε να κάνουν οτιδήποτε θέλουν; Ναι. Αυτό τουλάχιστον θέλουν οι υποστηρικτές του «Yes parenting», της νέας μόδας στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών που ήδη έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις αλλά και φανατικούς υποστηρικτές.

«Ναι σε όλα»! Η μαμά που ακολουθεί το «Yes parenting» και διχάζει (εικόνες)

Την προηγούμενη εβδομάδα μια μητέρα έχασε την κηδεμονία των παιδιών της καθώς, όπως είπε ο δικαστής, είχαν μεγάλη ελευθερία για την ηλικία τους.

Η μητέρα των δυο αγοριών, 11 και 14 χρονών, που το όνομά της δεν αναφέρεται, επέτρεπε στα αγόρια της να κάνουν ότι θέλουν ακόμα και να παίζουν βιντεοπαιχνίδια όλο το βράδυ. Η γυναίκα κατηγορήθηκε επειδή είχε ανεκτική στάση με αποτέλεσμα να μην καθοδηγεί σωστά τα παιδιά της αλλά και να μη τους θέτει όρια.

Μετά από αυτήν την είδηση που προκάλεσε αντιδράσεις, η Μπέα Μάρσαλ, κι αυτή μητέρα δυο αγοριών, βγήκε για να υποστηρίξει την γυναίκα λέγοντας πως δεν είναι κακό να επιτρέπεις στα παιδιά σου να κάνουν ό,τι θέλουν.

Η Μπέα έχει δυο γιους, τον 7χρονο Τζος και τον 9χρονο Πιπ. Τους αφήνει να βρίζουν, να ζωγραφίζουν τους τοίχους στο σπίτι, να δοκιμάζουν ακόμα και αλκοόλ ενώ εκείνη δεν τους λέει τίποτα διότι με αυτόν τον τρόπο αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δυναμικότητα!

«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να θέσω όρια. Είμαι χαρούμενη για εκείνα και δεν με ενοχλεί να παρακολουθούν κάποιες φορές τηλεόραση την νύχτα, να τρώνε παγωτό για πρωινό και ναι τα αφήνω να βρίζουν γιατί έτσι εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Μια μέρα ο Τζος με έβρισε γιατί ήταν πολύ θυμωμένος που δεν τον βοηθούσα να βρει το παιχνίδι του. Αλλά χαίρομαι και είμαι περήφανη για εκείνον γιατί νιώθει πράγματα και εκφράζει αυτά που νιώθει», λέει η Μπέα για τα παιδιά της.

Η διαπαιδαγώγηση αυτή ονομάζεται «YES PARENTING» και οι γονείς που την ακολουθούν, αποφεύγουν να λένε «όχι» στα παιδιά τους.
Αν και οι φίλοι της Μπέα δεν την υποστηρίζουν για την ανατροφή των παιδιών της, εκείνη πιστεύει σε αυτή την μέθοδο και αναφέρει πως τα παιδιά της δεν γίνονται κακομαθημένα. Αντιθέτως, είναι πανέξυπνα, δεν μπλέκονται σε καυγάδες και ενδιαφέρονται για τους συνανθρώπους τους. Θέλει να κάνει τους κάνει ανεξάρτητους και λιγότερο «επαναστάτες» αφού δεν θα έχουν απωθημένα.

Η Μπέα ανέφερε πως δεν φοβάται να χάσει τα παιδιά της όπως η προηγούμενη μητέρα: «Η μητέρα που έχασε την κηδεμονία των παιδιών της, δεν μεγάλωνε τα παιδιά της με τον ίδιο τρόπο όπως εγώ. Έχουμε άλλο σκεπτικό στο τι είναι ελευθερία. Επιτρέπω στους γιους μου να παίζουν βιντεοπαιχνίδι αλλά μέχρι τα μεσάνυχτα. Και να θέλουν να παρακολουθήσουν τηλεόραση, ή για παράδειγμα τρεις ταινίες στην σειρά, μπορούν να τις παρακολουθήσουν εφόσον δεν έχει περάσει η ώρα δώδεκα. Δεν νομίζω ότι τους βλάπτει αυτό. Ωστόσο, μια φορά ο ένας μου γιος, ζήτησε να μείνει με τον πατέρα του καθώς το σπίτι μας έχει πολύ φασαρία, αλλά το αστείο είναι ότι την φασαρία την προκαλεί ο ίδιος».

Και συνέχισε: «Τα παιδιά μου με αυτήν την διαπαιδαγώγηση, έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Ολοι οι γονείς θα πρέπει να δοκιμάσουν το "YES PARENTING"».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved