Φτιάξτο μόνη σου: Υφασμάτινες πασχαλινές λαμπάδες

Από αυτήν την εβδομάδα θα ξεκινήσουμε ένα αφιέρωμα στις χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες. Θα σας δείξω πολλές ιδέες με πολλά και διαφορετικά υλικά.

Φτιάξτο μόνη σου: Υφασμάτινες πασχαλινές λαμπάδες

Για σήμερα θα σας πω πως να φτιάξετε λαμπάδες με υφασμάτινα διακοσμητικά...για όλους.

Οπως πολλάκις σας έχω πει...στα στενάκια γύρω από την Ευαγγελίστρια θα βρείτε πολλά μαγαζάκια για να διαλέξετε υπέροχα υφάσματα στα χρώματα της επιλογής σας. Για τους φίλους μας εκτός Αττικής θα βρείτε σε αντίστοιχα μαγαζιά της περιοχής σας ή σε e-shops.

Αγοράστε κεριά στο χρώμα και την διάσταση που θέλετε! Εμένα μου αρέσουν πολύ τα χοντρά αλλά και τα τετράγωνα γιατί είναι ασυνήθιστα.

Επίσης θα χρειαστείτε ένα ψαλίδι που να κόβει ζικ ζακ, βελόνα και λεπτή κλωστή και πολυεστερική βάτα για το γέμισμα καθώς και σιλικόνη. Για την διακόσμηση επιλέξτε κορδέλες, κουμπάκια, περλίτσες κλπ σε χρώματα που να ταιριάζουν.

dgsv 1

Υφασμάτινα διακοσμητικά μαξιλαράκια:
Διαλέξτε σχέδιο που θέλετε να φτιάξετε και χρησιμοποιώντας το πατρόν κόψτε το ύφασμα με ψαλίδι. Μετά ράψτε το με λεπτή κλωστή και τέλος γεμίστε το με την βάτα. Μπορείτε να φτιάξετε καρφιτσούλες ώστε το διακοσμητικό να είναι κάτι που θα φοράει η βαπτιστηρούλα σας όπως οι καρδούλες σε πουά και ριγέ που έφτιαξα εγώ.

vdSD 1

Διακόσμηση κεριού:
Τέλεια ιδέα είναι να ντύσετε το μισό κερί με ύφασμα. Στερεώνοντας τις άκρες με σιλικόνη. Αντί για ύφασμα ρομαντική επιλογή είναι και η λινάτσα. Μπορείτε επίσης να περάστε κάθετα στο κερί μια φαρδιά και μια πιο λεπτή κορδέλα στερεώνοντάς τες με κερωμένο κορδονάκι.
Μετά κολλήστε το διακοσμητικό ή στερεώστε το με κορδέλες και ολοκληρώστε την λαμπάδα σας με όμορφους φιόγκους ή με κορδελάκια, κουμπάκια, περλίτσες ή ό,τι άλλο θέλετε.

Εxtra tips:
1. Το ύφασμα ξεφτίζει, έτσι χρησιμοποιώ ψαλίδι που κόβει σε σχήμα ζικ ζακ για καλύτερο αποτέλεσμα.
2. Στο κερί δεν πιάνει η κόλλα οπότε θα πρέπει είτε να κολλάτε ύφασμα με ύφασμα είτε να τυλίγετε το κερί πρώτα με κορδέλα και μετά να κολλάτε πάνω τα διακοσμητικά σας.

Αυτές και πολλές ακόμα ιδέες θα βρείτε στην σελίδα μου και στο κατάστημά μου Mινώας 50 στα Μέγαρα.
Σας εύχομαι καλή Σαρακοστή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved