Hμέρα της Γυναίκας! Μαμάδες και κόρες σε μοναδικές φωτογραφίες!

8 Μαρτίου. Ημέρα της Γυναίκας. Γιορτάζεται κάθε χρόνο σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Hμέρα της Γυναίκας! Μαμάδες και κόρες σε μοναδικές φωτογραφίες!

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, έχει ως κεντρικό μήνυμα ότι: «Η ισότητα των γυναικών είναι πρόοδος για όλους». Το πρακτορείο Reuters, για να τιμήσει την σημερινή μέρα, δημοσίευσε φωτογραφίες με πρωταγωνίστριες γυναίκες. Και συγκεκριμένα μητέρες με τις κόρες τους, από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι διαφορές που έχουν μεταξύ τους είναι πολλές κι αυτό καταγράφεται στις παρακάτω εικόνες. Οι συνθήκες διαβίωσης, το επίπεδο μόρφωσης αλλά και τα ήθη κι έθιμα είναι μερικές από αυτές.

Οι μητέρες όμως έχουν έναν κοινό στόχο για τις κόρες τους. Θέλουν να έχουν μία καλύτερη ζωή κι ένα μέλλον που τους αξίζει.

Δείτε τις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved