Συνταγή για πεντανόστιμο και υγιεινό γάλα αμυγδάλου και φουντουκιού από τον Γιώργο Γεράρδο

Πολλοί φίλοι μου γράφουν πως αυτοί ή τα παιδιά τους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και ρωτάνε τι εναλλακτικές έχουν αντί για γάλα.

Συνταγή για πεντανόστιμο και υγιεινό γάλα αμυγδάλου και φουντουκιού από τον Γιώργο Γεράρδο

Φυσικά στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν έτοιμα ροφήματα από σόγια, αλλά η βιομηχανοποιημένη τους γεύση δεν μου αρέσει καθόλου.

Σήμερα θα σας δείξω πως μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας γάλα από αμύγδαλα και φουντούκια, πολύ εύκολα και γρήγορα. Φυσικά αυτό το γάλα δεν περιέχει λακτόζη, ούτε χοληστερίνη, έχει πολλά καλά λιπαρά, λίγες θερμίδες, πολλά θρεπτικά στοιχεία και είναι νηστήσιμο!

Μπορείτε να το φτιάξετε μόνο με αμύγδαλα, αλλά προσωπικά ο γευστικός συνδυασμός αμυγδάλου φουντουκιού μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι ένα ιδανικό ρόφημα για το πρωινό των παιδιών, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα δημητριακά ή σε κάθε συνταγή αντί για γάλα αγελάδος. Χρειάζεστε ένα δυνατό μπλέντερ όπως το μπλέντερ της κουζινομηχανής Premier Chef της Kenwood.

Υλικά
300 γραμμάρια αμύγδαλα και φουντούκια, ωμά με τη φλούδα τους
1 λίτρο νερό

DSC 9741 1

Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τους ξηρούς καρπούς στο νερό για τουλάχιστον έξι ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ. Όσο πιο πολύ τους μουσκέψουμε τόσο πιο κρεμώδες και μεταξένιο θα είναι το γάλα που θα φτιάξουμε.

DSC 9753 1


Ρίχνουμε το νερό και τα αμύγδαλα με τα φουντούκια στο κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για τέσσερα με πέντε λεπτά, θέλουμε να πολτοποιηθούν καλά.

DSC 9763 1
DSC 9772 1


Στρώνουμε ένα βαθύ μπολ με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Προσοχή, καλό είναι μην την έχετε πλύνει με μαλακτικό γιατί μπορεί να μείνει το άρωμα του ή και χημικές ουσίες.
Αδειάζουμε το μείγμα στη πετσέτα, σηκώνουμε τις τέσσερις άκρες της, κρατάμε καλά στο χέρι μας και στραγγίζουμε καλά. Στύβουμε περιστρέφοντας τη πετσέτα με τα χέρια μας ώστε να πάρουμε όλο το γάλα.


Μέσα στη πετσέτα θα μείνουν μόνο τα υπολείμματα των ξηρών καρπών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε διάφορες συνταγές όπου χρειάζεται τριμμένο αμύγδαλο!


Το γάλα μας είναι έτοιμο, δοκιμάστε μια γουλιά και είμαι σίγουρος ότι η γεύση του θα σας ενθουσιάσει! Μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο για τρείς με τέσσερις μέρες.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved