Γιώργος Δασκουλίδης: «Ο Κωνσταντίνος ακόμα είναι επηρεασμένος από το χωρισμό μας»

Τρυφερός και ευαίσθητος πατέρας και κυρίως γεμάτος πείσμα να δώσει με επιτυχία ο γιος του όλες τις επόμενες "μάχες του", ο Γιώργος Δασκουλίδης, σε μια συνέντευξη καρδιάς εξομολογείται στο mothersblog.gr την απόφαση του να υιοθετήσει με την πρώην –πλέον- σύζυγο του, τον δεκάχρονο πια Κωνσταντίνο, μιλά για όση δύναμη του έδωσε ο Κωνσταντίνος και δεν κρύβει ότι είναι ο μεγάλος του ήρωας.

Γιώργος Δασκουλίδης: «Ο Κωνσταντίνος ακόμα είναι επηρεασμένος από το χωρισμό μας»

Από τον Γιάννη Βίτσα

-Πώς είστε ως πατέρας;

«Έχουμε μία πολύ καλή σχέση με τον Κωνσταντίνο.Είμαι πολύ δεμένος μαζί του. Ίσως και λίγο παραπάνω ως κλασσικός Έλληνας μπαμπάς. Του έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία.»

-Ουσιαστικά μαζί με την πρώην σύζυγο σας Χέϊλι, επιλέξατε να υιοθετήσετε τον Κωνσταντίνο από το ΠΙΚΠΑ και να τον μεγαλώσετε. Αυτό φαντάζομαι δημιουργεί ακόμα πιο δυνατή σχέση αγάπης.

«Ναι. Τελικά αποδεικνύεται, ότι αυτού του είδους οι σχέσεις τελικά είναι πιο δυνατές. Ίσως γιατί νιώθεις μία ευθύνη μεγαλύτερη για το παιδί σου.»

-Περνάτε χρόνο με τον Κωνσταντίνο;

«Αρκετό, όσο μπορώ, γιατί λείπω κάποιες ημέρες της δουλεύοντας. Για δύο ημέρες την εβδομάδα, περίπου, είναι με τη μητέρα του, αλλά τις υπόλοιπες ημέρες είναι μαζί μου.»

-Επηρέασε την σχέση σας με το παιδί όταν αποφασίσατε να χωρίσετε με τη Χέϊλι;

«Επηρέασε το παιδί. Ακόμα είναι επηρεασμένος από το χωρισμό μας. Είναι επίπονη κατάσταση, για ένα παιδί που τη βιώνει σ' αυτή την ηλικία. Το θετικό είναι ότι έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τη μητέρα του και αμοιβαία κατανόηση στο θέμα του Κωνσταντίνου. Είναι η προτεραιότητά μας οπότε τουλάχιστον αν μη τι άλλο δεν βιώνει άλλου είδους προβλήματα.»

-Ο Κωνσταντίνος είχε κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας αρχικώς. Απ' ότι ξέρω όταν είδατε το παιδί το λατρέψατε ουσιαστικά και του δοθήκατε ολοκληρωτικά. Ήταν εύκολο να τον βοηθήσετε;

«Νομίζω πως αν ο Κωνσταντίνος δεν ήταν μαζί μας θα είχε τεράστια προβλήματα στη ζωή του. Με την αγάπη και τη φροντίδα έχει ξεπεράσει πάρα πολλά προβλήματα. Σίγουρα υπάρχουν ακόμη κάποια, αλλά είναι σε τέτοιο επίπεδο πλέον, που μπορεί να έχει μία αρκετά φυσιολογική ζωή. Υπάρχει τεράστιο σοβαρό θέμα βέβαια στην Ελλάδα, για κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει ένα αντίστοιχο πρόβλημα γιατί το κράτος δε βοηθά από πουθενά. Οικονομικά το βάρος είναι πολύ μεγάλο γιατί οι ανάγκες των παιδιών είναι πολλαπλάσιες. Στο οτιδήποτε χρειαστεί όλα τα έξοδα τα καλύπτουμε εμείς. Το μόνο όμως που έχει σημασία είναι να είναι καλά ο Κωνσταντίνος. Όλα ξεπερνιούνται. Απλώς επιμένω στο ότι η χώρα αυτή, είναι πολύ δύσκολη, στο να μεγαλώσεις ένα παιδί, με τις υπάρχουσες δυσκολίες.»

-Τι σας έχει μάθει για τη ζωή σας ο Κωνσταντίνος;

«Ότι πολλά πράγματα θεωρούμε δεδομένα στη ζωή μας, ενώ δε θα έπρεπε να είναι έτσι. Ένα παιδί που πέρασε μέσα από τόσες μεγάλες δυσκολίες από τη γέννηση του, παρά τα όσα βίωσε, κατάφερε να χαμογελά και να είναι δυνατός. Ο Κωνσταντίνος είναι παράδειγμα για εμένα και όχι εγώ για εκείνον! Αυτός μου δίνει πολύ περισσότερη δύναμη.»

-Πώς αισθανθήκατε αλήθεια την πρώτη φορά που τον συναντήσατε στο ΠΙΚΠΑ;

«Τον συνάντησε πρώτα η πρώην γυναίκα μου. Αρχικά σκοπός μας δεν ήταν να τον υιοθετήσουμε, αλλά να βοηθήσουμε κάποια παιδιά. Με το Κωνσταντίνο δεθήκαμε μήνα με το μήνα και μετά από μεγάλο διάστημα, που τον επισκεπτόμασταν, τον παίρναμε μαζί μας τα Σαββατοκύριακα αποφασίσαμε να τον υιοθετήσουμε και επιλέξαμε να τον πάρουμε από εκεί.»

-Άλλαξε τη ζωή σας αυτή η απόφαση;

«Κατά πολύ. Είναι διαφορετικό να είσαι μόνος σου, ανέμελος και χωρίς ευθύνες και τελείως άλλο ξαφνικά να έχεις μια τόσο σπουδαία ευθύνη επάνω σου. Δεν το μετάνιωσα ποτέ όμως, γιατί μου τα έχει ξεπληρώσει όλα εκατομμύρια φορές.»

-Πώς ονειρεύεστε το μέλλον σας με τον Κωνσταντίνο;

«Το άγχος μου είναι να καταφέρει κάποια στιγμή στη ζωή του να είναι ασφαλής και να εξαρτάται από τον εαυτό του και όχι από εμάς. Όσο ζω θα είμαι δίπλα του, αλλά το θέμα είναι τι γίνεται έπειτα. Το μόνιμό μου άγχος είναι αυτό. Πιστεύω πώς όταν φτάσει πια σε μια ηλικία που θα πρέπει να είναι μόνος του, θα τα καταφέρει, γιατί είναι δυνατός και πεισματάρης. Έχει όλα τα φόντα! Είναι πολύ έξυπνος και νομίζω ότι θα τα καταφέρει στη ζωή του.»

-Ήδη είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι έχει ξεπεράσει πολύ μεγάλα προβλήματα.

«Έχει περάσει πολύ μεγάλα προβλήματα. Όταν υιοθετήσαμε τον Κωνσταντίνο, δεν περπατούσε, ούτε και μίλουσε. Τώρα γνωρίζει δύο ξένες γλώσσες. Μπορεί να μη περπατά σαν ένα παιδί δέκα χρονών αλλά είναι κοντά στο 80 -90% του φυσιολογικού.»

-Θα θέλατε να κάνετε κι ένα ακόμα παιδί στη ζωή σας;

«Όταν θα παντρευτώ ναι. Έχω βρει ένα πολύ σημαντικό άνθρωπο που είναι δίπλα μου και με βοηθά πάρα πολύ και στο θέμα του Κωνσταντίνου. Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη γι' αυτό που έχει κάνει γιατί είναι πολύ δύσκολο ένας τρίτος άνθρωπος να βρεθεί και να σταθεί με τόση αγάπη στο παιδί σου.»

PLUS: Ο Γιώργος Δασκουλίδης κάνει συναυλίες ανά την Ελλάδα, ενώ από το επόμενο διάστημα κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα τραγουδά στην Πάτρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved