Συνταγή για τέλειο κοτόπουλο πανέ με φιστίκι Αιγίνης και ντιπ γιαουρτιού από τον Γιώργο Γεράρδο

Ένα από τα φαγητά που κάθε παιδί τρώει με λαχτάρα, όσο και 'δύσκολο' να είναι με το φαγητό του, είναι το κοτόπουλο πανέ. Chicken strips, chicken nuggets, σνίτσελ, οι ονομασίες της ίδιας συνταγής είναι πολλές αλλά η ετοιμασία είναι η ίδια.

Συνταγή για τέλειο κοτόπουλο πανέ με φιστίκι Αιγίνης και ντιπ γιαουρτιού από τον Γιώργο Γεράρδο

Κομμάτια κοτόπουλο παναρισμένα σε αλεύρι, αβγό, φρυγανιά και τηγανισμένα. Δεν κρύβω πως και σε εμένα αρέσει κάθε τι παναρισμένο!

Βέβαια λόγω του τηγανίσματος είναι ένα πιάτο πολύ πλούσιο σε λιπαρά. Η συνταγή που θα σας προτείνω σήμερα γίνεται στο φούρνο και έτσι αποφεύγουμε το λάδι, κάτι πολύ καλό για μικρούς και μεγάλους. Το φιστίκι στο πανάρισμα δίνει μια υπέροχη γεύση και άρωμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στήθος ή φιλέτο από μπούτι, αλλά κατά τη γνώμη μου το μπούτι του κοτόπουλου έχει πολύ πιο ενδιαφέρουσα υφή και γεύση.

Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώ το Multi mayo της Kenwood για το μείγμα παναρίσματος αλλά και για το ντιπ γιαουρτιού. Μια καλή ιδέα είναι να ετοιμάσετε μεγαλύτερη ποσότητα και να φυλάξετε το κοτόπουλο στη κατάψυξη. Έτσι αν έχετε ξαφνικούς καλεσμένους μπορείτε εύκολα και γρήγορα να τους ετοιμάσετε κάτι πολύ νόστιμο!

Υλικά
500 γραμμάρια κοτόπουλο, φιλέτο από μπούτι
200 γραμμάρια ψωμί μπαγιάτικο
75 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης ωμό ή και ψημένο
2 αβγά
100 γραμμάρια αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι

Για το ντιπ γιαουρτιού
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι γλυκού κάρυ
Χυμό μισού λεμονιού
Αλάτι, Πιπέρι
Λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη

DSC 9718 1
DSC 9713 1
DSC 9720 1
DSC 9724 1

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες πάχους ενός εκατοστού και το αλατοπιπερώνουμε.

Χτυπάμε στο multi mayo της Kenwood το ψωμί με το φιστίκι μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Αν χρησιμοποιείτε ωμό φιστίκι προσθέστε λίγο αλάτι.

Για το πανάρισμα, ετοιμάζουμε τρία πιάτα, δυο ρηχά με το αλεύρι και το μείγμα του φιστικιού και ένα βαθύ με τα δυο αβγά σπασμένα και ελαφρώς χτυπημένα.
Ρίχνουμε πρώτα το κοτόπουλο στο αλεύρι, τινάζουμε ώστε να φύγει το περισσευούμενο, βυθίζουμε στο αβγό και τέλος καλύπτουμε καλά με το μείγμα του ψωμιού.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε το παναρισμένο κοτόπουλο χωρίς να ακουμπούν οι λωρίδες μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Για το ντιπ γιαουρτιού χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Αυτό το ντιπ ταιριάζει επίσης με ψητό ψαρί ή και αρνάκι.

Καλή Επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved