Mια μαμά εξομολογείται: «19 λόγοι που αγαπάω το σώμα μου μετά από 19 παιδιά» (εικόνες)

Η Μισέλ Ντούγκαρ είναι μια ευτυχισμένη μητέρα 19 παιδιών και συμμετέχει με τον σύζυγό της, Τζιμ Μπομπ και τα παιδιά της στο ριάλιτι σόου «19 παιδιά και συνεχίζουμε να μετράμε»!

Mια μαμά εξομολογείται: «19 λόγοι που αγαπάω το σώμα μου μετά από 19 παιδιά» (εικόνες)

Πρόσφατα, μίλησε για τα κιλά της λέγοντας ότι στο κάθε μωρό που γεννούσε, κέρδιζε και μερικά κιλά. Συμβαίνει σε πολλές γυναίκες και δεν τίθεται θέμα αν κάνεις ένα δυο παιδιά.

Αλλά τι γίνεται αν «ξεφύγεις» λίγο παραπάνω και τα κιλά αρχίζουν να αυξάνονται;

Η Μισέλ είναι μια γυναίκα που ξέρει πολλά πράγματα για τα κιλά της εγκυμοσύνης. Αλλά χωρίς να το καταλάβει, πήρε 18 κιλά. Ωστόσο, ξεκίνησε μια ισορροπημένη διατροφή και γυμναστική και είναι πλέον πολύ χαρούμενη για το σώμα που έχει και ας μην είναι όπως ήταν πριν τις εγκυμοσύνες.

Γιατί; Μας δίνει 19 λόγους που αγαπάει το σώμα της:

1. Ο Θεός. Η Μισέλ είναι χριστιανή και η πίστη της στον Θεό την βοήθησε να μην παθαίνει εμμονές με τις ατέλειες του σώματός της. Εξάλλου, ο Θεός της έδωσε αυτό το σώμα. «Δεν είμαι το κέντρο του σύμπαντός μου», λέει η Μισέλ, «ο Χριστός είναι». Επιπλέον, η θρησκευτική της πίστη την παρακίνησε να εξασκείται κάθε πρωί και να φροντίζει το σώμα της.

2. Οι κόρες της. Η Μισέλ λέει πως είναι πολύ σκεπτική για τις εννιά της κόρες αλλά και για τους 10 γιους της. Τα παιδιά βλέπουν την συμπεριφορά της ίδιας και έπειτα σκέφτονται το πώς θα νιώσουν για το σώμα τους.

3. Δεν αφήνει τους «εχθρούς» της να την ρίχνουν ψυχολογικά. Αν και έχει γίνει ακόμα και εθνικό θέμα συζήτησης για τις πολλές της γέννες η ίδια λέει ότι δε νοιάζεται και δηλώνει: «Δεν θέλω να απορρίπτω τις κριτικές που μου κάνουν, γιατί μπορεί να υπάρχει μια αλήθεια σε κάποια από αυτές. Αλλά παράλληλα, δεν θα αφήσω τις κριτικές να αποφασίσουν για το ποια είμαι».

4. Η Μισέλ και ο Μπομπ, αποφάσισαν από την αρχή του γάμου τους πως δεν θα χρησιμοποιήσουν καμία μέθοδο αντισύλληψης αλλά αντίθετα θα αφήσουν τον Θεό να αποφασίσει για το πόσα παιδιά θα αποκτήσουν. Πιστεύουν ότι τα παιδιά είναι ευλογία του Θεού και ότι έρχεται από αυτά, είναι ευλογία. «Οι ραγάδες και τα "παχάκια", είναι σημάδια δόξας για τα παιδιά μου. Κοιτάω την Τζόρντιν, κοιτάω τον Τζάκσον και σκέφτομαι "Θυμάμαι αυτήν την ραγάδα. Την άξιζες. Και δε θα αντάλλαζα καμία ραγάδα για τίποτα"».

5. Δεν αποκαλεί το σώμα της «χοντρό». Προσέχει πολύ για το πώς μιλάει στον εαυτό της για την εμφάνισή της. «Βοηθάει πολύ στο να μιλάμε σωστά για τον εαυτό μας. Είμαστε σκληροί, πιστεύουμε στα ψέματα. Βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με φράσεις του τύπου "είσαι τόσο χοντρή"- αυτά είναι ψέματα».

6. Ο Τζιμ Μπομπ. Η Μισέλ ευχαριστεί τον σύζυγό της που την κάνει πάντα να αισθάνεται όμορφη και που δε την κριτικάρει ποτέ για την εμφάνισή της, ακόμα και όταν έχει φτάσει τα μέγιστα κιλά της. «Ο Τζιμ δε με έχει απογοητεύσει ποτέ. Δε με κορόιδεψε ποτέ για τα κιλά μου και είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές μου».

7. Δεν συγκρίνει τον εαυτό της με τους υπόλοιπους. «Πάντα θα υπάρχει κάποια πιο αδύνατη από εμάς αλλά και κάποια με πιο πολλά κιλά από εμάς. Η κάθε γυναίκα βασανίζεται με φράσεις όπως "Εύχομαι να έμοιαζα με αυτήν". Πρέπει να βρούμε ποιοι είμαστε και να καταλάβουμε πως ο Θεός μας έπλασε έτσι.

8. Συγχωρεί τον εαυτό της. Κανείς δεν είναι τέλειος και όταν έχεις 19 παιδιά, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να κάνεις λάθη. «Η συγχώρεση φτιάχνει ένα ειρηνικό και αρμονικό σπιτικό».

9. Αρχισε να γυμνάζεται. Το να αγαπάς το σώμα σου δε σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτείς κιλά που κάνουν κακό στην υγεία σου. Όταν η Μισέλ κατάλαβε πως τα κιλά της, δημιουργούσαν προβλήματα στην κίνησή της και σωματικούς πόνους, ξεκίνησε τις αλλαγές.

10. Εκανε διασκεδαστική για όλη την οικογένεια την ώρα της γυμναστικής. Όταν δε μπορείς να «δραπετεύσεις» για μια ώρα στο γυμναστήριο, κάνεις την οικογένειά σου, μέρος της γυμναστικής. «Κάθε απόγευμα μετά το δείπνο, βγαίνουμε όλοι έξω για περπάτημα. Εγώ σπρώχνω το καροτσάκι με το μωρό και μπορώ έτσι να περπατάω μια ώρα την ημέρα. Ετσι περνάω ευχάριστες ώρες με τα παιδιά μου».

11. Είναι ευγνώμων. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που γέννησε με προεκλαμψία τον 4χρονο γιο της που πλέον είναι υγιής, η Μισέλ προσπαθεί να εκτιμάει ότι αυτή και η οικογένειά της, είναι υγιείς.

12. Εχει υποστήριξη από τους φίλους της. Κάθε πρωί μιλάει με τη φίλη της την Σίντι και παρακινούν η μια την άλλη να γυμνάζονται.

13. Δεν τη νοιάζει ό,τι είναι «στην μόδα». Τα μαλλιά, τα ρούχα, το μακιγιάρισμα. Απλά κάνει αυτό που της αρέσει είτε είναι της μόδας είτε όχι.

14. Δεν αγχώνεται για το μαγιό της. Η Μισέλ και τα παιδιά της ντύνονται σεμνά, που σημαίνει πως καλύπτονται από τον λαιμό μέχρι τα γόνατα ακόμα και όταν κολυμπάνε. Δε την νοιάζει αν φαίνεται περίεργη στην παραλία.

15. Επικεντρώνεται στις σχέσεις. Η Μισέλ λέει πως η ζωή της διαμορφώνεται από την σχέση της με τον Θεό, την οικογένειά της και τους υπόλοιπους και όχι από το πώς μοιάζει εμφανισιακά.

16. Αποδέχεται ό,τι δε μπορεί να αλλάξει. Η Μισέλ λέει πάντα στα παιδιά της ότι υπάρχει μια λίστα από πράγματα που δε θα μπορέσουν να αλλάξουν στην ζωή τους όπως η εμφάνιση και η γήρανση. «Ετσι είναι η ζωή και όλα στηρίζονται στον χαρακτήρα».

17. Ου ποθήσεις. Το να ζηλεύεις τους άλλους οδηγεί σε πίκρα και μια δυστυχισμένη ζωή.

18. Δεν έχει πρόβλημα να αποκτήσει κα άλλα παιδιά. Η τελευταία εγκυμοσύνη της Μισέλ οδήγησε σε αποβολή αλλά λέει πως είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει με τον σύζυγό της και άλλα παιδιά. Τα τελευταία 26 χρόνια έχει συνηθίσει να φροντίζει μωρά και της φαίνεται λίγο περίεργο να μη μοιράζεται το σώμα της με ένα μωράκι.

19. Ο Θεός, ξανά. Η θρησκεία αποτελεί ένα μεγάλο μέρος στη ζωή των Ντούγκαρς και παίζει μεγάλο ρόλο στην αυτοεκτίμηση της Μισέλ. «Μια από τις συζητήσεις που κάνουμε στη σχέση μας και στα παιδιά μας, είναι η αυτοεκτίμηση που πρέπει να έχουμε. Πρέπει να αποδέχεσαι τον εαυτό σου έτσι όπως ο Θεός τον έπλασε».

Τέλος, η Μισέλ λέει: «Ένα παιδί είναι δώρο και δεν απορρίπτω το γεγονός ότι το σώμα μου αλλάζει. Αποδεχόμαστε αυτό το δώρο και αποδεχόμαστε το γεγονός ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές, ότι θα δημιουργηθούν κάποιες ραγάδες».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved