Συνταγή για ελληνικό Cheesecake με ανθότυρο και κρίθινο παξιμάδι από τον Γιώργο Γεράρδο

Όποιον και να ρωτήσω ποια είναι τα αγαπημένα του γλυκά, ενήλικο ή παιδί, το cheesecake είναι πάντα στη λίστα. Από το τέλος των nineties, τότε που πρωτοήρθε στην Ελλάδα, το απολαμβάνουμε μετά μανίας.

Συνταγή για ελληνικό Cheesecake με ανθότυρο και κρίθινο παξιμάδι από τον Γιώργο Γεράρδο

Ίσως το μόνο κακό του γλυκού αυτού είναι φυσικά οι πολλές θερμίδες που προέρχονται κυρίως από τα αυξημένα λιπαρά που περιέχει. Τα μπισκότα digestive, το βούτυρο, το τυρί κρέμα και η κρέμα γάλακτος πολύ πλούσια σε λιπαρά και ουσιαστικά πρόκειται για θερμιδικές βόμβες.

Για αυτό το λόγο θέλω σήμερα να σας προτείνω μια εναλλακτική συνταγή, με όλη τη νοστιμιά, πολύ λιγότερες θερμίδες και Ελληνικά υλικά. Έτσι λοιπόν θα μπορείτε να προσφέρετε αυτό το cheesecake στα παιδιά σας ή στον εαυτό σας χωρίς τύψεις!

Όπως πάντα είναι μια πολύ εύκολη συνταγή, εκτελείται σε λίγα λεπτά και το μόνο εργαλείο που χρειάζεστε είναι το multi mayo της Kenwood. Μου αρέσει να σερβίρω το γλυκό σε διάφανα χαμηλά ποτήρια ώστε να φαίνονται οι στρώσεις. Η συγκεκριμένη συνταγή δε γίνεται σε φόρμα γιατί η κρέμα της είναι πιο ρευστή και δεν θα «στέκεται».

Υλικά
200 γραμμάρια μπισκότα digestive με χαμηλά λιπαρά
100 γραμμάρια κρίθινα παξιμάδια
200 γραμμάρια ανθότυρο
200 γραμμάρια τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
3-5 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη, ανάλογα πόσο γλυκό θέλετε να γίνει
100 γραμμάρια μαρμελάδα της επιλογής σας
6 χαμηλά, διάφανα ποτήρια για το σερβίρισμα

02

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τη βάση μπισκότο. Τοποθετούμε σε δυο δόσεις τα μπισκότα και τα παξιμάδια στο multi και τα χτυπάμε σε σκόνη. Τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα μας σε κάθε ποτήρι. Αν σας περισσέψει μπισκότο μπορείτε να το φυλάξετε σε ένα τάπερ στη κατάψυξη για μήνες.

05 1

Για την κρέμα τοποθετούμε στον κάδο του multi mayo, το ανθότυρο, το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τα 2/3 της ζάχαρης και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη γυαλιστερή κρέμα. Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ζάχαρη. Προσωπικά δεν μου αρέσει να είναι πολύ γλυκιά η κρέμα, γιατί έχουμε και τη μαρμελάδα που δίνει τη γλύκα της.

06 1

Με ένα κουτάλι της σούπας μοιράζουμε το μείγμα στα ποτήρια μας. Τέλος ακολουθεί μια κουταλιά μαρμελάδας. Μπορεί να είναι φράουλα, πορτοκάλι ή ακόμα και γλυκό βύσσινο. Μια συμβουλή είναι να αραιώσετε τη μαρμελάδα με ελάχιστο νερό ώστε να είναι λίγο πιο ρευστή.

Σερβίρουμε αμέσως ή ακόμα καλύτερα να βάλουμε τα cheesecake στο ψυγείο για μερικές ώρες ώστε να σφίξει λίγο η κρέμα.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved