Αλέξις Μάρτιν: Η τρίχρονη που έχει IQ 160 και έμαθε ισπανικά μόνη της (εικόνες, βίντεο)

Μια τρίχρονη έγινε δεκτή απότην MENSA, έναν  οργανισμό για ανθρώπους με υψηλό δείκτη ευφυΐας. Το παιδί έχει IQ 160, δηλαδή ίσο με αυτό του Άινσταϊν, του Στίβεν Χόκινγκ και του Μπιλ Γκέιτς.

Αλέξις Μάρτιν: Η τρίχρονη που έχει IQ 160 και έμαθε ισπανικά μόνη της (εικόνες, βίντεο)

Ο διεθνής οργανισμός MENSA δέχεται ανθρώπους μόνο με πολύ υψηλό IQ και η Αλέξις Μάρτιν από το προάστιο Κουίν Κρικ του Φοίνιξ, κατάφερε να επιτύχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες μεταξύ του ανώτερου 2% του γενικού πληθυσμού στο τυποποιημένο τεστ ευφυΐας με αποτέλεσμα να γίνει το νεαρότερο μέλος MENSA της Αριζόνα.

Ο πατέρας της τρίχρονης, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως από τότε που η Αλέξις ήταν ενός έτους, κάτι περίεργο συνέβαινε. Μπορούσε να διηγηθεί ένα παραμύθι που είχε ακούσει την προηγούμενη νύχτα, αυτολεξεί. «Κάθε φορά που μαθαίνει μία λέξη, και το κάνει οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιαδήποτε περίσταση, δεν την χρησιμοποιεί ποτέ με λάθος περιεχόμενο», εξήγησε ο ίδιος.

Το χαριτωμένο κοριτσάκι, έμαθε επίσης μόνη της ισπανικά από το ipad των γονιών της και έχει αναπτύξει την ικανότητα ανάγνωσης ενός παιδιού της 5ης δημοτικού. Ξέρει όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου αλλά παρά τις γνώσεις της, είναι ένα συνηθισμένο τρίχρονο κορίτσι.

Οι γονείς της δε την έχουν πάει ακόμα νηπιαγωγείο γιατί θέλουν να δουν τι επιλογές έχουν για να αξιοποιήσουν το χάρισμά της.

Η Αλέξις είναι πλέον ένα από τα 3.300 μέλη του Μένσα ηλικίας κάτω των 18 ετών στις ΗΠΑ, ενώ άλλοι 56.000 ενήλικες ανήκουν στην αμερικανική οργάνωση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved