«Μπαμπά, αυτή είναι η μαμά μου!», το συγκινητικό γράμμα μιας μητέρας για το αυτιστικό κοριτσάκι της

Μια μητέρα γράφει ένα πραγματικά υπέροχο ευχαριστήριο γράμμα, σε έναν ξένο, ο οποίος απασχόλησε την αυτιστική τρίχρονη κορούλα της σε ένα αεροπορικό ταξίδι διάρκειας δύο ωρών. Το γράμμα μάλιστα έχει ήδη διαβαστεί από 51.000 χρήστες του διαδικτύου και συνεχίζει να διαδίδεται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Δέσποινα Καμπούρη
«Μπαμπά, αυτή είναι η μαμά μου!», το συγκινητικό γράμμα μιας μητέρας για το αυτιστικό κοριτσάκι της

Η Σανέλ Μουλάντ, μητέρα της μικρής Κέιτ, ανέβασε το γράμμα της στο προσωπικό της μπλογκ για να ευχαριστήσει τον μυστηριώδη άντρα, ο οποίος άφησε την κόρη της Κέιτ να συζητάει μαζί του καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και ενώ του απευθυνόταν σαν να είναι ο πατέρας της, εκείνος αντί να την αγνοήσει συνέχισε να μιλάει μαζί της!

«Αγαπητέ "πατέρα",

Δεν ξέρω το όνομά σου, αλλά η Κέιτ έλεγε πως είσαι ο μπαμπάς της σε ολόκληρο το ταξίδι και εσύ ποτέ δεν την διόρθωσες και την άφησες να σε αποκαλεί ενώ θα μπορούσες να αποφύγεις όλη αυτή την κατάσταση λέγοντάς της απλώς ότι σε μπερδεύει με τον πραγματικό της μπαμπά. Αντιθέτως, την άφησες να σε αποκαλεί έτσι θεωρώντας ότι είναι πιο καθησυχαστικό για εκείνη.

Η Κέιτ καθόταν στο μεσαίο κάθισμα και ήξερα ότι θα καθόταν κάποιος ξένος δίπλα της για ολόκληρη την πτήση. Έπρεπε να πάρω μια γρήγορη απόφαση γνωρίζοντας ότι έχει μια εμμονή στο να ανοιγοκλείνει το σκίαστρο του παραθύρου και γι' αυτό την έβαλα στη μέση ώστε να μην μπορεί να το φτάσει. Είδα τους γίγαντες από την ομάδα μπάσκετ να μπαίνουν στο αεροπλάνο και αναρωτιόμουν αν κάποιος καθίσει δίπλα στην Κέιτ. Τελικά όλοι κάθισαν στο πίσω μέρος του αεροπλάνου, αλλά πραγματικά θα της άρεσε να καθίσουν μαζί της. Είδα και κάποιες γιαγιάδες να ανεβαίνουν και ήλπιζα να καθίσει κάποια δίπλα στην Κέιτ, αλλά προσπέρασαν τη θέση. Για μια στιγμή νόμιζα ότι μάλλον θα είναι κενή η θέση και όταν μπήκες εσύ και έκατσες δίπλα μας με τον χαρτοφύλακά σου και τα πολύ σημαντικά χαρτιά σου, τότε φαντάστηκα την Κέιτ να ρίχνει το νερό πάνω στα συμβόλαια εκατομμυρίων δολαρίων και τρόμαξα. Από το πρώτο λεπτό που έκατσες στη θέση σου, η Κέιτ άρχισε να χαϊδεύει το χέρι σου, το σακάκι σου ήταν τόσο μαλακό και της άρεσε να το αισθάνεται. Της χαμογέλασες και τότε σου είπε: «Γεια σου μπαμπά! Αυτή είναι η μαμά μου!».

Θα μπορούσες να αλλάξεις θέση, θα μπορούσες να την αγνοήσεις, θα μπορούσες να μου δείξεις με ένα χαμόγελο του τύπου «κάνε κάτι με το παιδί σου σε παρακαλώ!». Αλλά δεν έκανες τίποτα από όλα αυτά. Ξεκίνησες να μιλάς με την Κέιτ, τη ρωτούσες για τις χελώνες της. Δε μπορούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις σου αλλά ήταν τόσο ενθουσιασμένη που όλο σε κοιτούσε και πρόσεχε όλα όσα της έλεγες. Εγώ σας παρατηρούσα και χαμογελούσα. Πολλές φορές σου πρότεινα να την πάρω από δίπλα σου, να την απασχολήσω με κάτι άλλο, αλλά αρνήθηκες!».

Ο άνδρας που ονομάζεται Έρικ Κάνκελ, διάβασε το γράμμα το οποίο του έστειλε ένας συγγενής του που το είχε διαβάσει τυχαία στο διαδίκτυο. Ο επιχειρηματίας που είναι παντρεμένος, μίλησε στις εφημερίδες για την εμπειρία του με την Κέιτ που πήρε τόσο μεγάλη διάσταση. Σήμερα μάλιστα οι δυο τους είναι πλέον φίλοι.

Ο Έρικ λέει πως η Μουλάντ ήταν πολύ νευρική που ταξίδευε με την κόρη της η οποία πάσχει από αυτισμό και δυστυχώς ο άντρας της καθόταν μακριά τους.

Χάρη όμως στον Έρικ το ταξίδι έγινε πιο εύκολο και η κόρη της απέκτησε έναν καινούργιο φίλο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved